První Vánoce v baloňáku, další v nátělníku?
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

První Vánoce v baloňáku, další v nátělníku?

19. 12. 2015

Zimní oblečení může klidně odpočívat ve skříni, protože žádná zima nejspíš nebude. Tedy alespoň do konce roku. O Vánocích se přes den teplota vyšplhá až k deseti stupňům Celsia.

Teprve koncem roku by se už mohlo mírně ochladit, větší mrazy ale meteorologové nečekají. Pokud bude mrznout, tak v noci a jen v některé dny. "Nejvíce srážek by mohlo spadnout v týdnu od 4. do 10. ledna," tvrdí v aktuální měsíční předpovědi experti Českého meteorologického ústavu.

Z hlediska teploty bude podle nich příští týden silně nadprůměrný, další tři týdny budou "jen" nadprůměrné. Obvyklá teplota pro období od 21. prosince do 17. ledna přitom činí minus 1,4 stupně Celsia.

Srážkově bude celé období průměrné mírně podprůměrné, přičemž první dva týdny budou pravděpodobně sušší. V třetím týdnu bude naopak srážek více, než je pro dané období obvyklé, a čtvrtý týden bude průměrný.

Nejvíce srážek v daném období spadlo v roce 1987, naopak nejméně jich meteorologové zaznamenali před 42 lety. Nejtepleji bylo v roce 2007, kdy průměrná teplota dosáhla 4,4 stupně Celsia. Nejníže spadla teplota ve sledovaném období v roce 1985, průměr teplot tehdy činil minus 9,2 stupně.

Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.