Bydlení pro mladé, ale i pro aktivní seniory
FOTO: Pražská správa nemovitostí

Bydlení pro mladé, ale i pro aktivní seniory

17. 12. 2015

Hostivařský lesopark za rohem, MHD téměř před domem, několik nákupních center v okolí. Všechno tohle a ještě něco navíc nabízí bydlení v hostivařském projektu Pražské správy nemovitostí (PSN) jménem Club Ocean.

Dvě sedmipodlažní budovy, příznačně nazvané jmény oceánů Atlantic a Pacific nabízí menší ubytovací jednotky 1 a 2+kk o rozměrech 21 – 50 m, řešené tak, že se do nich vejde vše potřebné. Ke každé jednotce patří sklep a je možné přikoupit garážové stání.

Byty jsou tedy ideální pro mladé studenty, investory, kteří je chtějí dále pronajímat, ty, kteří v Praze nebydlí trvale. Nebo také pro aktivní seniory, kteří ocení blízkost přírodního lesoparku a největší pražské přehrady.

Hostivařský lesopark, přehrada a meandry Botiče, které jsou rovněž nedaleko, patří k chráněnému přírodnímu parku – rostou tu rostliny a žijí živočichové, které byste velkoměstě možná nečekali. Na své si tu přijdou přírodovědci – entomologové, ornitologové, botanici i zoologové - rybáři, kteří zde mohou pozorovat vzácné exempláře – třeba otakárka fenyklového či ovocného, žluvu a sýčka, dymnivky či orseje nebo mihuli, okouna či pstruha. Zabavíte se tu ovšem i tehdy, když přírodě rozumíte do té míry, že rozeznáte strom listnatý a jehličnatý. Lesopark je vodný i pro sportovce, romantiky a pejskaře.

V létě je možné se koupat a povalovat na pláži, které nabízí i zázemí s občerstvením, hřiště pro děti a kurty na beach volejbal nebo se slunit na nedávno postaveném dřevném mole. Můžete si tu také uspořádat piknik a dokonce zapálit oheň – je tu jedno z míst, kde se to v Praze může nebo vyrazit do lanového centra v korunách stromů.   Pokud v zimě dostatečně mrzne, nabízí přehrada velkou ledovou plochu na bruslení a když nasněží, dá se v okolí běžkovat, doběhnete třeba až do Petrovic. Kdyby Vám v zimě plavání chybělo, k dispozici je krytý bazén ve sportovním areálu Univerzity Karlovy.

Celoročně zve lesopark k procházkám, na kolo a děti láká na některé z hřišť s dřevěnými herními prvky. Golf Hostivař Co se týká občanské vybavenosti, vše je rovněž v nedalekém okolí. Je tu pošta, ordinace praktických lékařů, Albert, Lidl, Billa a v dosahu čtyři velká nákupní centra – Park Hostivař, Centrum Chodov, Europark Štěrboholy a Outlet Arena. I milovníkům dobrého jídla pití má okolí co nabídnout. Třeba minipivovar roku 2013 Hostivar, kde se dobře vaří nejen vlastní pivo, ale i jídlo, hospůdku Karolína s domácí udírnou nebo restauraci a bar BriBri, kde ochutnáte autentickou latinskoamerická kuchyně, vaří zde totiž kuchař z Kostariky.

Bavit se ovšem nemusíte jen venku, většina bytů má balkon či terasu nebo dokonce obojí. Na střeše je pak velká společná sluneční terasa s lehátky, která nabízí úchvatný výhled a možnost užívat si volný prostor a čerstvý vzduch a zároveň neopustit dům. Když si přijdete prohlédnout vzorový byt, najdete inspiraci pro to, jak daný prostor zařídit účelně a útulně, takže se v něm budete cítit nejen „jako“, ale „doopravdy doma“.  

bydlení
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.