Můj návod: Vložení videa ke článku na i60
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Můj návod: Vložení videa ke článku na i60

13. 12. 2015

Pokud chcete vkládat svá videa k článkům, musíte si vytvořit účet u Googlu. Jeho prostřednictvím musíte nahrát video, ať už filmové, nebo z fotografií, na službu Youtube. Teprve zkopírovaný odkaz na video můžete vložit na portál i60.cz, buď ke článku, nebo na kartu Videa na hlavní liště.

1. Vytvoření účtu Google:

Ve vyhledávači (např. Google, Seznam) otevřete stránku youtube.com. Vpravo nahoře je odkaz Nahrát a na něj klikněte. Na stránce, která se otevře, je uprostřed dole odkaz Vytvořit účet, na nějž opět klikněte. Na další stránce vyplňte požadované údaje. DŮLEŽITÉ JE SPRÁVNÉ UVEDENÍ MAILOVÉ ADRESY. Pokud nechcete e-mailovou adresu od gmailu, zaregistrujte si svou adresu, kterou běžně používáte. Účet bude vytvořen až po ověření vaší mailové adresy. Na tuto adresu dostanete zprávu s ověřovacím odkazem. Bez vytvoření tohoto účtu a potvrzení ověřovacího mailu se nebudete moct přihlásit a vkládat svá videa do Youtube. 

2. Vytvoření videa z fotek pro vložení na youtube.com:

Abychom mohli přes Youtube vložit ke článku video s hudbou vytvořené z vlastních fotek, nebo video z kamery či fotoaparátu, použijeme program Windows Movie Maker. Ten možná najdete na počítači přes nabídku Start – Všechny programy, nebo si ho můžeme stáhnout a nainstalovat ve verzi Windows Movie Maker 2012, která běží na W7 až W10. Pro Visty je verze WMM 2.6 a pro XP verze WMM 2.1. Během stahování si můžete zvolit stažení celého balíku aplikací Windows Live Essentials, nebo vybrat instalaci např. jen Movie Maker, nebo Fotogalerie - to je jednoduchý editor na úpravu fotografií. Hotové video si uložíme v počítači, nebo využijeme nabídku k odeslání přímo na Youtube.

Movie Maker můžete zdarma stahovat zde

Manuál k Movie Maker si najdete zde.

3. Nahrání vlastního videa na www.youtube.com:

Otevřete si web youtube.com a klikněte na Přihlásit se. Otevře se okno pro přihlášení. Vyplníte přihlašovací údaje (registrovaný e-mail a heslo) a potvrdíte Přihlásit se. Otevře se vám domovská stránka, na které vpravo nahoře je modrá ikona, přes niž můžete provádět změny účtu a také se odhlásit. Zvoneček  zobrazuje oznámení služby Google a tlačítkem Nahrát se dostanete na stránku pro nahrání svého videa. Vlevo dole jsou Smluvní podmínky a Pokyny pro nahrávání. Pod velkou šipkou můžete vybrat, zda má být video veřejné, neveřejné, nebo soukromé. Pro vybrání videa z PC klikněte na velkou šipku uprostřed, vyberte z počítače video, které chcete nahrát, a dejte Otevřít. Tím se začne video nahrávat. Zadejte název videa, případně popisek a štítky. Z nabídky 3 náhledů vyberte obrázek, který chcete mít jako titulní v seznamu videí. Vlevo pod obrázkem je adresa, na které stránce bude vaše video k dispozici. Pokud v modrém pruhu nahoře naskočí text ZPRACOVÁNÍ BYLO DOKONČENO, můžete kliknout na Publikovat. Tím dojde ke zpřístupnění videa.

4. Přidání videa ke článku:

Nejprve si otevřete na YouTube svoje video, klikněte pod ním na Sdílet a zkopírujte odkaz do schránky (Ctrl+C). (Po kliknutí na E-mail, pokud jste přihlášeni, můžete vložit mailovou adresu a někomu přímo poslat odkaz). Otevřete si rozepsaný článek, kliknutím umístěte pod ním kurzor a klikněte na ikonu Vložit/Upravit video (1. zprava ve druhém řádku). Do tabulky v řádku URL vložte (Ctrl+V) odkaz na video a potvrďte OK. Pod článkem se zobrazí modrý obdélník, kde se po odeslání ke zveřejnění rovnou zobrazí vaše video. Pokud ještě nemáte, vložte Úvodní obrázek, vyberte Rubriku, do které chcete článek vložit a potvrďte Uložit. Potom se vraťte odkazem Zpět a dokončete zveřejnění článku kliknutím na Zveřejnit.

 

 

Lázeňští hosté krmí divoké kachny v jezírku zámeckého parku Velké Losiny.

i60.cz počítače
Hodnocení:
(4.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%