Můj zážitek roku: Koloběžka
FOTO: archiv autorky

Můj zážitek roku: Koloběžka

11. 12. 2015

I pro mne je vždy největším zážitkem roku narození dítěte. U nás v rodině se ten poslední zázrak (dvanáctý) stal před rokem s Valerií. Smutný je čas, když je někdo nemocný, nebo nás opouští navždy. Ale ten nový život nahrazuje ztrátu.

Jaký mám popsat největší zážitek tohoto roku? Zážitky jako korálky navlečené na niti všedních dní jsem už popsala. Zůstanu u vnoučat.

Letošní rok byl hlídací. Dcera nastoupila po mateřské do práce a povinnosti nastaly i pro dvouletého Honzíka. Přijímačky do jeslové třídy. Jeho sestry měly přijímačky taky, Majda na gymnázuim a Kája maturitu a na práva. Jenže Honzík začal ve společnosti dětí stonat a já měla zlomenou ruku. Holky se potřebovaly učit a v létě měly brigády.

Ale i s jednou rukou se dá žít. Přes víkend jsme si vždy odpočinuli a v týdnu vedli pestrý život. U koziček v zookoutku, na Podskalí koupání v řece, přijel cirkus Humberto a také pouť. Ráno a večer zalévání zahrady a ukradený čas pro sebe, když vnouček spal. Naštěstí dobře jí i ochotně spí a s Vendou je kamarád.

Jen jedno nás ubíjelo. Nestačila jsme mu, když jezdil na svém malém odstrkovacím kolečku. Bála jsem se, že zamíří na silnici. Byla jsem babča obavča. Svěřila jsem se zeťákovi, aby mu kolo nedával. Jak to vyřešil? V neděli vracel Honzíka i s kolem a pro mne přivezl koloběžku, abych mu stačila. S rukou v ortéze jsem to zkusila a bylo po problému. Jen jsem byla určitě svým vrstevnicím pro zábavu, když jsem se okolo nich sedících na kávičce a kus řeči, prohnala na koloběžce.

Opravdu to asi byl největší zážitek - užili jsme si vnoučka dokonale.

 

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.

Můj zážitek roku
Hodnocení:
(4.4 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.