Film pro pamětníky: Matka Kráčmerka

Film pro pamětníky: Matka Kráčmerka

3. 12. 2015

Tentokrát představujeme filmovou adaptaci románů Popelky Biliánové, která je hereckým koncertem Antonie Nedošinské a Theodora Pištěka.

Komedie vypráví o rodině Kráčmerů, kterým se stane to, o čem druzí jen sní. Přijdou k velkému jmění, když vyhrají peníze v loterii. Přestěhují se do bývalého šlechtického paláce a z prostých zelinářů se stanou velcí páni. Taková změna s sebou samozřejmě přináší spoustu nových situací, se kterými se manželé vyrovnávají po svém. Ne nadarmo se říká, rychle nabyl, rychle pozbyl…

Populární romány Popelky Biliánové byly poprvé filmově zpracovány Karlem Antonem v roce 1925 pod názvy Do panského stavu a V panském stavu. Partnerem Antonie Nedošinské tu byl Karel Noll. Zvukového remaku se ujal režisér Vladimír Slavínský a vytvořil veselohru, kde kromě ústřední dvojice září Hana Vítová a Rolf Wanka, své první zkušenosti před kamerou zde nabírají například Věra Ferbasová či Ladislav Pešek.

 

Snímek vyšel 25. 11. na DVD firmy Filmexport Home Video a je k mání v trafikách za 99 korun, nebo v e-shopu www.filmexport.cz.

 

film pro pamětníky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...