Režisérka Eva Toulová tváří chráněného bydlení

Režisérka Eva Toulová tváří chráněného bydlení

25. 11. 2015

Eva Toulová je velmi úspěšnou mladou ženou. Česká režisérka, scénáristka a výtvarnice, která uvedla v loňském roce do českých kin celovečerní film Šťastná, napsala několik knih, a ještě se stíhá věnovat charitativní činnosti. V současné době se stala tváří neziskové organizace POKOJ o.p.s., která se zabývá terénní osobní asistencí a pobytovými službami chráněného bydlení. Organizace umožňuje dospělým lidem s postižením žít běžný život. Asistenti v chráněném bydlení pomáhají lidem s postižením jen s tím, co sami nezvládnou.  

Režisérka ke své úloze přistupuje velmi zodpovědně. Kromě role mediální tváře sama iniciuje podpůrné akce, pro zlepšení života chráněného bydlení.  

„Když mi bylo nabídnuto stát se tváří této smysluplné organizace, byla jsem nadšená. Rozhodně bych ale nechtěla zůstat „jen“ tváří, ale ráda bych se, v rámci svých možností, aktivně podílela na zkvalitnění života těchto nemohoucích. V současné době plánujeme v chráněném bydlení uspořádat charitativní výstavu, která se bude neustále obměňovat. Ta by nejen zútulnila prostředí postižených, ale věnovaná díla by putovala následně do aukcí, a jejich celý výtěžek by šel právě na pomoc a podporu tohoto chráněného bydlení.“

S režisérkou Evou Toulovou připravuje redakce magazínu i60 nový projekt, se kterým vás brzy seznámíme.

bydlení charita senioři
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.