Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

23. 11. 2015

Červenou řepu si pamatuji ze školní jídelny ve formě kompotu, nesnášela jsem ji. Pak jsem ji jeden čas zavařovala doma a byla výborná. Chutě se mění. V současnosti je červená řepa celoročně k dostání v obchodech, takže už nezavařuji, ale připravuji ji přímo.

Na salát budete potřebovat:

2 červené řepy
Nekupuj příliš velké, nejlepší jsou takové akorát do dlaně.
1 cibule
1 - 2 lžíce balsamikového octu (kdo nemá rád BO nahradí jej citrónovou šťávou)
2 lžíce olivového oleje
1 – 2 lžíce medu
sůl, pepř - dle chuti

Červenou řepu pečlivě omyjeme a uvaříme vcelku.
Z balsamika (citrónové šťávy), medu a oleje umícháme zálivku.
Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na silnější nudličky a nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli. Vše dáváme rovnou do zálivky, dle chuti osolíme a opepříme, necháme 15 minut rozležet.

Já používám místo pepře saturejku, je to bylina, která má pepřovou chuť.

Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.