Chybíš mi, Hessy!

Chybíš mi, Hessy!

23. 11. 2015
Pes je váš přítel, partner, ochránce, zkrátka váš miláček. Vy jste jeho život, jeho láska a zároveň i pán. On bude jen váš, dokud bude bít jeho psí srdíčko. A vy musíte být hodni jeho oddanosti!
 
Moje milá Hessynko!
Konečně jsem se odhodlala napsat něco o Tobě, o Tvé krásné psí dušičce, o Tvé lásce k celé naší rodině.  V létě roku 2001 jsem si pro Tebe dojela k chovatelce.
Vrátím se na samý začátek. Měla jsem fenečku pražského krysaříka a na výstavě v Litoměšicích jsem uviděla několik chodských psů. Učarovali mi svojí elegancí, mírností. A tak jsem dlouho pokukovala a sbírala informace o jejich chovu. Ing. Findejs z Hostivic, od kterého jsem měla pražského krysaříka, mi poskytl cenné rady, a tak jsem se dostala až k jedné výborné chovatelce a od ní jsem si zamluvila fenku. Na sklonku léta 2001 jsem jela pro vytouženou chodskou holku.
 
Začaly jsme také s poslušností a obranou, ale tam byl problém. Hessy jako naprosto mírumilovný pes odmítala a přímo trpěla, pokud měla kousnout do rukávu. Tak jsem to vzdala. Zato poslušnost a stopy, to byla její doména. Ona nepotřebovala vůbec vodítko, prostě jak se říká - chodila za mnou jako pejsek. Na výstavách obdržela několik diplomů, stanula na nejvyšších příčkách. V Českých Budějovicích jsme dokonce běhaly o nejkrásnějšího psa v mezinárodní soutěži. I tu chovnost jsme my dvě udělaly. Jen na toho správného ženicha jsme nenatrefily, buď byl nešikovný, nebo jsme zmeškaly termín. Pro mne tohle nebylo vůbec podstatné.
 
Užívaly jsme si přírodu, běhání po loukách, lesích, milovala koupání, prostě jedinečná společnice. K cizím byla odměřená, nám hlídala každý krok. Střežila nás jako malé stádečko. Inu chodský pes skutečně stráží svoje milé. Však ho Chodové mají ve svém znaku. Poslední rok už velmi špatně slyšela, ale kdo to nevěděl, nic nepoznal, vše jí vynahradil bystrý zrak. Jak žila klidně, tiše, tak také odešla. Přijímala pár dní málo potravy, vařila jsem jí vývary, vděčně jedla, seděla jsem u ní a já si říkala, je to dobré. Přijela jsem z práce, letěla mi v ústrety, prostě ožila a byla jsem šťastná, že je jí lépe. Ráno se jdu podívat po psech jako obvykle a ona už nebyla. Odešla do psího nebe. Jen boxeři nechápavě nad ní stáli.
 
Chybíš mi moje Hessynko, nyní je to rok, co už s námi nejsi, Tvůj věrný pohled moudrých očí mi chybí. Děkuji Ti za nádherná léta, která nám byla dopřána!
 
 
Hodnocení:
(3.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.