Poštovné letos odpustí
výrazně více e-shopů

Poštovné letos odpustí
výrazně více e-shopů

16. 11. 2015

Na 1500 e-shopů se ve středu 18. listopadu zapojí do akce Den dopravy zdarma, při němž prodejci zákazníkům nabídnou bezplatné doručení zboží. Obchodníci čekají, že středa bude patřit k nejsilnějším prodejním dnům předvánoční sezony na internetu. "Na základě zkušeností z minulých ročníků očekáváme růst obratu až o 30 procent," uvedla Andrea Čižmářová z e-shopu Kasa.cz.

Mezi obchodníky, kteří se letos účastní, jsou například Kasa.cz, Mironet.cz, Parfemy.cz či Sportobchod.cz. Bezplatné doručení zboží nabídnou i další velcí obchodníci jako Alza.cz či Datart. Den dopravy zdarma začne ve 12:00 a skončí o 24 hodin později.

Vánoční nákupy začínají na internetu zvolna v průběhu listopadu a vrcholí zhruba dva týdny před Vánoci. "Díky rekordní účasti e-shopů z různých oblastí zboží očekáváme, že z pohledu počtu objednávek bude letošní Den dopravy zdarma jedním z klíčových dnů vánoční sezóny," řekl Tomáš Braverman, ředitel srovnávače cen Heureka.cz, který akci pořádá.

Bezplatnou dopravu letos nabídnou i další velcí prodejci. "Dny dopravy zdarma u Alza.cz budou zahájeny v úterý 17. listopadu v 00:01 hodin a potrvají po celé tři následující dny, do 19. listopadu 24:00," sdělila mluvčí e-shopu Šárka Jakoubková.

Celkem loni lidé při Dni dopravy zdarma utratili 210 milionů korun, zapojilo se 1200 e-shopů. Celkový počet objednávek se během 24 hodin bez poštovného vyšplhal v zapojených e-shopech na 134 tisíc. Zákazníci nejvíc objednávali elektroniku, která tvořila 24 procent všech objednávek.

Podle studie e-commerce, kterou zpracovávala Asociace pro elektronickou komerci, hraje právě doprava zdarma zásadní roli pro více než polovinu (53 procent) zákazníků.

Seznam obchodů, které se do akce letos zapojí, je na adrese Dendopravyzdarma.cz. Partnerem akce je i letos doručovací společnost DPD. Inspirací pro Den dopravy zdarma je Freeshippingday.com, který vznikl ve Spojených státech.

e-shopy internet nákupy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%