Phil Collins se vrací
na hudební scénu

Phil Collins se vrací
na hudební scénu

29. 10. 2015

Anglický 64letý pop rockový zpěvák Phil Collins oznámil, že už ho nebaví život mimo hudební scénu a vrací se po letech s novým albem i koncertní šňůrou. Časopisu Rolling Stone řekl, že nahrávat novou kolekci písní začne za měsíc v Miami.

"Již nejsem na odpočinku. Kůň opustil stáj a nemohu se dočkat další jízdy," řekl magazínu bývalý bubeník a slavný zpěvák rockové skupiny Genesis, který vydal naposledy novou skladbu v roce 2002. V posledních letech trpěl zdravotními potížemi, a je podle časopisu stále zesláblý po nedávné velké operaci zad.

Collins se připojil k Genesis v roce 1970 jako bubeník a později nahradil Petera Gabriela coby hlavní vokalista. V 80. letech získal sólový úspěch s řadou hitů jako In The Air Tonight, Against All Odds a Two Hearts, zatímco dál pokračoval jako frontman skupiny Genesis. Získal sedm cen Grammy a v roce 1999 Oscara za píseň You'll Be in My Heart pro animovaný film Tarzan.

V červnu 2007 koncertoval Phil Collins s Genesis i v Praze.

hudební legendy hudebníci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...