Paranormální schopnost
vám může zajistit miliony

Paranormální schopnost
vám může zajistit miliony

29. 10. 2015

Člověk, který přesvědčivě prokáže existenci paranormální schopnosti, získá 3 333 333 korun. Jde o třetí nejvyšší odměnu na světě za prokázání schopností, které jsou podle současných vědeckých poznatků nemožné. Česká Paranormální výzva míří na Čechy, Slováky, Maďary, Poláky a Nizozemce, vědci je otestují již brzy v Praze, informoval Český klub skeptiků Sisyfos a Falešní hráči. 

Každý uchazeč je povinen popsat fenomén, který je připraven demonstrovat, a zároveň navrhnout jednoduše proveditelný a průkazný experiment. Při testu nesmí podvádět, používat kouzelnické triky a nepovolené přístroje. Slíbenou odměnu získá po dvoukolovém testování. Spolu s ní obdrží i doporučení nutné pro účast v americké Randiho ceně, která nabízí v oboru nejvyšší odměnu jeden milion dolarů (v přepočtu 24,6 milionu korun). Druhou nejvyšší nabídkou je jeden milion juanů (3,86 milionu korun) od čínského kritika pseudověd Simy Nana. 

Dosud mohl člověk za prokázání nemožných schopností získat v české výzvě přes jeden milion korun. Nyní se skeptikům přihlásil donátor, který odměnu navýšil o 2,3 milionu korun. Jeho jméno je tajné, loni k ceně přidal jeden milion korun miliardář a filantrop Václav Dejčmar. 

Paranormální výzva byla vyhlášena loni v lednu na dobu neurčitou. Během jednoho roku se v Evropě už řada lidí pokusila prokázat například jasnovidnost, telepatii, telekinezi či proutkařství, nikdo však vědce nepřesvědčil. Úspěch nezaznamenal ani jeden z pěti experimentů v České republice. 

kuriozity mezi nebem a zemí zajímavosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.