Největší konopné lázně v Evropě

Největší konopné lázně v Evropě

23. 10. 2015

První konopné lázně v Evropě jsou již dva roky ve Volarech. Vznikly z bývalého hotelu Bobík a jejich majitelem je město Volary. V sedmdesátých letech minulého století hotel postavila Jednota. V devadesátých letech hotel zakoupil soukromník, který udělal zateplenou fasádu  a vyměnil okna. Novou střechu pak v roce 2007 orkán Kyril úplně zničil. Zkázu hotelu dokončila obrovská rvačka, která hotel změnila v bitevní pole, a tak byly zničeny interiéry restaurace a vymlácena okna. Nakonec zdevastovaný hotel začátkem roku 2012  zakoupilo město Volary. Investice ve výši 13 milionů se vyplatila - ve Volarech vznikly konopné lázně.

S kamarádkou jsme hledaly wellnessový pobyt a podařilo se nám najít Volary. Zvolily jsme cestu vlakem z Plzně s přestupem ve Strakonicích na místní lokálku, která právě končí ve Volarech. Lokálka je známá i z trilogie Slunce,seno.... "nezastavujeme, máme zpoždění". Cesta do hotelu Bobík  z nádraží trvá cca 10 minut. Byly jsme ubytovány v prostorném dvoulůžkovém pokoji. Součástí hotelu je i minipivovar, ve kterém se vyrábí  3 druhy piva, a to jedenáctistupňový světlý ležák nefiltrované (živé pivo), dále pak konopná dvanácka a tmavá třinácka. Volarské pivo je vyráběno přímo v prostoru hotelové restaurace před vašima očima. Ochutnaly jsme všechny druhy a nejblíže našemu plzeňskému mělo 11ti stupňové. V místních hospodách se ale čepuje buď "plzeň" nebo "budvar"..

 Z lázeňských procedur jsme vyzkoušely konopnou koupel s bylinnými extrakty ve formě perličkové koupele, pak se nám moc líbila procedura v suché masážní vaně  (vodní postel, kde tlakem vody je masírováno celé tělo). Při procedurách jsou používány výrobky firmy Carun.

Abychom se jen neválely v hotelu a po procedurách šly jsme v sobotu po snídani na procházku do okolí. Na recepci jsme si vyzvedly Nordic hole a vyrazily na procházku okolo místního hřbitova na kopec Kamenáč, kde je obnovená Křížová cesta. Nakonec na místní vyhlídce jsme si prohlédly panorama krásné Šumavy. Počasí nám přálo, a tak se náš první podzimní výlet moc vydařil. Protože jsem zapomněnka, nemám z výletu fotky, ale třeba vás moje vyprávění zaujme a vydáte se na výlet do Volar, Lipna, Lenory či Kubovy Hutě. Už jen pohled z lokálky na krásnou přírodu je lékem na  podzimní deprese.

Objevila jsem knihu, která by vám přiblížila atmosféru Volar a jeho okolí. Jedná se o "Šumavské povídání" od Jaroslava Pulkrábka. 

cestování lázně zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.