Klid před bouří

Klid před bouří

7. 9. 2015

Takové líné nedělní odpoledne. Bylo horko, i když sluníčko moc nesvítilo, bylo zataženo. Přesto jsem se vypravila na procházku do blízkého parku a vzala si s sebou knížku. Hledala jsem pohodlnou lavičku v tichém zákoutí, kterou jsem po chvíli objevila, pohodlně se usadila a pustila se do čtení. V parku nebylo mnoho návštěvníků, většina obyvatel města odjela k vodě, takže v parku bylo jen pár babiček s neposednými vnoučaty a několik mladých rodičů se svými čerstvými ratolestmi v kočárcích.

Mohla jsem proto číst zcela nerušeně. Přečetla jsem celou povídku a zvedla hlavu od zavřené knihy. Něco mne překvapilo. Měla jsem pocit, že jsem zde úplně sama, a bylo téměř absolutní ticho. Nepípnul ptáček, nezabzučela moucha, lístek v korunách stromů strnul. Nehýbal se ani vzduch, vítr usnul. Světlo mělo zvláštní, sinavě strašidelný odstín.

I můj pocit z toho byl stísněný, vstala jsem rychle z lavičky a raději si pospíšila na hlavní cestu, plánovaná procházka pěšinkou kolem rybníka už mne nelákala. Stále bylo to ticho. Potkala jsem jen pár opozdilců, kteří stejně jako já zrychlovali krok, aby se dostali do města, protože to ticho znamenalo jen jedno – klid před bouří, ke které se očividně schylovalo.

Došla jsem na zastávku trolejbusu a šťastně dojela domů. Mezitím se téměř setmělo a vtom se ozvala strašná rána – někde v blízkosti uhodilo. Vzápětí se spustil liják a bouře se rozpoutala v plné své síle.

Do země se vpíjela toužebně očekávaná vláha. Napětí se vytratilo. Osvěžující vzduch zavanul oknem do pokoje.

Bylo po bouři. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%