Jak se zabavit v září?
Nabízíme několik tipů

Jak se zabavit v září?
Nabízíme několik tipů

29. 8. 2015

Do Opavy za divadlem

5. září bude možné na Horním náměstí v Opavě od 10 hodin dopoledne strávit příjemný den ve společnosti herců tamního Slezského divadla. Přímo na náměstí budou předvádět ukázky z repertoáru přichystaného na novou sezónu. Vše je zdarma a tak nezbývá doufat, že vyjde počasí.

Za letadly do Mošnova

Na ostravském letišti Mošnov je na 19. až 20. září opět připravena obrovská přehlídka vojenské techniky s názvem Dny NATO v Ostravě. Protože je o ni každoročně obrovský zájem, je dobré si na stránkách www.natodays.cz případně předem zjistit, co a jak s parkováním a vše podstatné, aby se návštěva unikátní přehlídky nezměnila ve stres a únavu. Protože lidí na ni příjíždí rok od roku více. Ovšem pro velké i malé kluky, kteří mají zájem o vše spojené s armádou, policií a záchranáři, je to akce, na kterou jen tak nezapomenou.

Co nového v muzeu?

Nová budova Národního muzea v Praze, bývalé Federální shromáždění, nabízí řadu zajímavých akcí a komentovaných prohlídek. Kupříkladu 2. září od 18. hodin jde o komentovanou prohlídku přírodovědné expozice s názvem Archa Noemova. Návštěvníky uvede do fascinujícího světa živočichů, kteří dříve obývali naši planetu. Stejná prohlídka na toto téma se koná i 19.září.

Pro milovníky koní

Výstava s názvem Kůń 2015 proběhne od 18. do 20. září v Lysé na Labem. Jde už o dvaadvacátý ročník akce, na kterou se sjíždějí obdivovatelé koní z celé země. Ukáže se tam stovka koní rozmanitých plemen, budou soutěžit, předvádět se, vše provází spousta atrakcí. Stačí jen přijet, koukat se a obdivovat tato zvířata, která lidstvo provázejí od nepaměti.

Vše o másle

Jak se dříve dělalo máslo a všechny zajímavosti s ním spojené se můžeme dozvědět při výletu takzvanou naučnou stezkou v Máslovicích ve středních Čechách. Jde o tip na příjemný klidný víkendový výlet, pro září jako stvořený. Stezka vede od vltavského přívoduu po silnici kolem výzkumného včelařského ústavu v Máslovicích, pak údolím Máslovického potoka přes chráněné území Máslovická stráň až k muzeu másla. Projít se dá za hodinu a půl a středně zdatný turista ji zvládne jak po másle.

S vnuky do Jičína

Tradiční festival Jičín - město pohádky se letos koná v Jičíně od 9. do 13. září. Jde o multikulturní akci plnou divadel, koncertů a atrakcí pro malé i velké diváky. Oblíbené jsou tvůrčí dílny pro děti, ve kterých si mohou zkusit hrát divadlo, vyrábět různé věci souvisejícími s pohádkami, kreslit, zkrátka tvořit.

Baroko v Brně

Zážitková gastronomie, krásná hudba, hostesky v dobovém oblečení, tak budou vypadat barokní večery pro lidi, kteří si umí vychutnat život. Vše nabízí akce s názvem Barokní slavnosti. Konají se v Brně od 9. do 13. září. Jsou pořádány ve spolupráci s Moravskou galerií v Brně, jejich součástí je i její noční prohlídka. Zkrátka, trocha luxusu pro náročné. Více na www.appassionata.cz.

Bláznivý festival v Praze

Hodně netradiční akce se uskuteční v pražských Žlutých lázních 9. a 10. září. Organizátoři při ní chtějí upozornit na problémy lidí trpících schizofrenií a bojovat proti předsudkům týkajících se této nemoci. Jde o akci osvětovou a zároveň zábavnou, její součástí jsou koncerty, vyprávění lidí, kteří s nemocí sami bojují nebo se s ní setkali, přednášky lékařů a další zajímavosti. Zkrátka, akce pro lidi každého věku, protože tato nemoc si opravdu nevybírá a nikdy nevíme, kdy se s ní v rodině či u našich blízkých setkáme.

Přiletí asteroid?

22.až 28. září 2015 je podle skupiny amerických vědců období, kdy má Zemi zničit obří asteroid a nastane konec světa. Podobných teorií o zániku naší civilizace jsme už zažili hodně, ale toto datum je v současnosti nejčastěji zmiňované. Takže do té doby by bylo dobré stihnout něco z výše uvedeného, ba mnohem víc. A také je vhodné připravit si nějaké dobré pití, aby po tomto termínu bylo čím oslavit, že konec světa zase nenastal.

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.