Na internetu nejvíce zlevňují
elektronické čtečky a televize

Na internetu nejvíce zlevňují
elektronické čtečky a televize

10. 7. 2012

Ceny televizorů, elektronických knih i tabletů v tuzemských internetových obchodech nadále prudce klesají a ve druhém čtvrtletí se v průměru snížily meziročně i o více než čtvrtinu. Naopak rostou ceny digitálních fotoaparátů a počítačů.

Kamil Demuth ze srovnávače cen Heureka.cz potvrdil, že průměrné ceny čteček elektronických knih ve druhém čtvrtletí meziročně klesly o 28 procent na 3251 korun a ceny LCD televizorů a tabletů se snížily o 25 procent na 7792 korun. „Spadla průměrná cena nejen LCD televizorů. Průměrná cena plazmových televizorů a LED televizorů se meziročně snížila o 19 procent na 12 177 korun a o 11 procent na 15 277 korun,“ doplnil.

Průměrné ceny stolních počítačů ve druhém letošním čtvrtletí v internetových obchodech naopak meziročně vzrostly o osm procent na 14 789 korun a notebooků o pět procent na 14 698 Kč. Nejvyšší nárůst vykázala kategorie digitálních fotoaparátů, u kterých se průměrná cena zvýšila o 24 procent na 10 739 korun. Průměrná cena mobilních telefonů se prakticky nezměnila a činila 5322 korun.

Loni v tuzemských internetových obchodech v kategorii spotřební elektroniky a domácích spotřebičů také nejvíce zlevnily televizory, jejichž průměrná cena meziročně klesla i o více než třetinu. Výrazně se snížila i cena čteček elektronických knih, tabletů či set-top boxů.

cena e-shopy elektronika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.