Japonský kocour se vrátil 
domů po třech letech

Japonský kocour se vrátil
domů po třech letech

12. 8. 2015

K napsání tohoto článku mě vedl nedávno zveřejněný článek na i60 o peněžence, která byla vrácena majiteli po 70 letech. Vzpomněla jsem si na nenápadný článek v novinách, kde se psalo o japonském kocourovi Suika, který se vrátil po ničivé vlně tsunami po třech letech domů ke své paničce.

Byl to krátkosrstý černý krasavec, který žil klidně s Kazuko Jamagišiovou a jejím manželem ve městě Ofunato, kde na město udeřilo 11.března 2011 silné zemětřesení s následnou vlnou tsunami. Dům Jamagišiových sice unikl zkáze, ale jejich kocour zmizel. Hledali ho tři měsíce a pak se vzdali naděje, že ho ještě někdy uvidí.

O tři roky později zahlédli jiní manželé v nedalekém lesíku černou kočku. Protože se chovala přátelsky a našli u ní obojek, odnesli ji do nedalekého útulku, kde si ji ponechali. Když se nikdo o nalezenou kočku nehlásil, po pár dnech chtěli kočku vyfotit a dát zprávu do novin. Při té příležitosti si všimli už téměř nečilelného jména a telefonního čísla na obojku. Byl to Jamagošiových kocour Suika. Poznal své bývalé pány a radost ze shledání byla veliká. Jen se divili, jak to mohl celou dobu přežít.

Protože mu na obojku našli i malý zvoneček, domnívali se, že u někoho byl, ale touha vrátit se domů ho přivedla na známá místa.

domácí mazlíčci
Hodnocení:
(4.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.