V Česku padají teplotní
rekordy. A bude ještě hůř...

V Česku padají teplotní
rekordy. A bude ještě hůř...

8. 8. 2015

Na většině měřicích stanic dnes již padly teplotní rekordy. Na pěti místech v Česku naměřili meteorologové zkolem 15:00 přes 38 stupňů. Nejtepleji bylo v Husinci-Řeži u Prahy, kde se teplota vyšplhala na 39,3 stupně. Znamená to, že se dnešek stane nejteplejším dnem letošního roku. Teploty přitom budou podle pracovníků Českého hydrometeorologického ústavu ještě stoupat.

"Na velké většině stanic padly teplotní rekordy pro 8. srpen, včetně stanic s nejdelší historií pozorování," uvedli meteorologové. Teploty se zatím podle nich převážně pohybovaly mezi 34 a 38 stupni. Přes 38 stupňů zaznamenaly stanice v České Lípě, Poděbradech, Staré Boleslavi, Dobřichovicích a v Husinci-Řeži.

Doposud nejteplejším dnem roku byl 22. červenec, kdy bylo v Husinci-Řeži 39,2 stupně. Tuto teplotu se dnes již podařilo překonat.

Horka a sucha potrvají podle dřívějšího vyjádření ČHMÚ ještě nejméně 14 dnů. Pršet má sporadicky. I v druhé půlce prázdnin tak mají být teploty nadprůměrné. Pokud se předpověď vyplní, budou letošní prázdniny nejteplejší a nejsušší v historii měření.

A jaká je teplota na vašem teploměru? Napište do komentářů k článku.

 


Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.