Kam vyrazit za zábavou v srpnu

Kam vyrazit za zábavou v srpnu

1. 8. 2015

Druhá polovina léta začíná, a tak se podívejme, co všechno můžeme podniknout v měsíci srpnu.

Vzhůru ke hvězdám

Noční obloha je v srpnu nejromantičtější z celého roku. Nastává období, kde je možné pozorovat takzvané perseidy. Jedná se o meteorologický roj, v podstatě o to, čemu říkáme: Jé, podívej, padá hvězda. Právě v srpnu různé hvězdárny nabízejí řadu akcí spojených s pozorováním tohoto jevu a vyprávěním nejen o něm. Takže, je čas podívat se na stránky nejbližší hvězdárny v našem okolí a některou srpnovou noc strávit romantickým pozorováním hvězd. Nebo prostě jen stačí vyjet v noci mimo města, do přírody a zaklonit hlavy.

Do kina na Domácí péči

Smích, dojetí, výtečné herecké výkony. To všechno nabízí nový český film Domácí péče, který sklízel obdiv na letošním festivalu v Karlových Varech. Herecký koncert Aleny Mihulové, Bolka Polívky a dalších se točí kolem problémů péče o staré a nemocné lidi, ale zároveň je ukázkou, že i takové smutné téma jde natočit tak, aby bylo plné naděje a legrace. Příběh ze života, který na vlastní kůži prožil nebo jednou prožije snad každý z nás.

Slovenská hvězda v Praze

Kdo rád vzpomíná na dobu, kdy v televizi bývalo hodně kvalitních slovenských inscenací s tamními oblíbenými herci, má 25. srpna možnost v pražském Divadelním studiu DVA vidět Emílii Vašáryovou. Tato oblíbená slovenská herečka vystoupí ve hře Odvrácená strana měsíce. Jde o jednu z na Slovensku nejúspěšnějších divadelních her. Příběh pojednává o matce, která se nedokáže srovnat s tím, že její dospělý syn už dávno není dítě. Skvělá zábava, ve které se možná mnoho starších dam pozná.

Koupání na Valašsku

Do Beskyd se obvykle jezdí kvůli horské turistice, ale vzniká tam řada příjemných míst ke koupání, o kterých je v srpnu dobré vědět. Jedním z nich je přírodní koupaliště v obci Prostřední Bečva. Jedná se o biotop, tedy místo, které je čisté i bez používání chemických přípravků. Zkrátka, přírodní nádrž, do které voda přitéká a odtéká, a zároveň je uzpůsobena tak, že se o čistotu starají speciální vodní rostliny. Koupání, jaké kdysi bývalo běžné, když ještě nebyl v každém městě přezdobený a předražený aquapark. Takže, pokud budete v Beskydech a bude vám horko, Prostřední Bečva je místo pro ty, kdo mají rádi přírodu.

Další severská krimi

V posledních letech se staly ve světě velmi populární krimiromány severských autorů a tak není divu, že nakladatelství chrlí další a další. Dobrá zpráva je, že se zpravidla jedná o kvalitní čtení. Nejinak je tomu u nového kousku nakladatelství Moba. Vydalo román Duel současného nejúspěšnějšího islandského autora Arnaldura Indriadsona. Jde o napínavý příběh odehrávající se v letním Reykjavíku v prostředí výtečných šachistů. Chytré a zároveň zábavné čtení.

Na Stašovou a Nárožného

Tito dva oblíbení herci hostují ve dnech 8. a 10. srpna v pražském divadle Bez zábradlí ve výborné komedii s názvem Poslední ze žhavých milenců. Zápletka jasně naznačuje, že se bude líbit lidem středního a vyššího věku. Jde o toto: Starší majitel restaurace se po téměř třicetiletém manželství odhodlá k první nevěře. Má pocit, že vlastně vůbec nežil. Do bytu své stařičké maminky si proto postupně zve ženy a dostává se tak do komických a choulostivých situací. Herecké obsazení je zárukou, že půjde opravdu o zážitek.

Za zábavou do Slavonic

Každý rok se v srpnu ze Slavonic stává centrum zábavy a filmu a letos tomu není jinak. Ve dnech 6. až 10. srpna se tam koná další ročník akce s názvem Slavonice fest – letní hudební a filmový festival. Kdo bude poblíž, má možnost vidět například vystoupení Ivy Bittové, výstavy malířů Martina Ceplechy a Marcely Burdové, promítání spousty filmů. Součástí akce je i řada programů pro děti, takže příjezd s vnoučaty je dobrý nápad. Více na stránkách www.slavonice.cz.

Za růžemi do Olomouce

20. až 23. srpna se na výstavišti v Olomouci koná další etapa velmi oblíbené výstavy Flora Olomouc. Tentokrát bude zaměřena na růže a další květiny vrcholícího léta. Zároveň galerii největšího pavilonu výstaviště obsadí expozice léčivých a aromatických rostlin, tedy výstava na téma Rostliny a zdraví. Součástí budou ochutnávky, nabídky receptů, prostě  ideální místo pro výlet každého, kdo má rád přírodu, květiny a zajímá se o své zdraví. Dobrá zpráva je, že pro seniory je vstupné zlevněno na osmdesát korun, pro ty, kdo mají průkaz ZTP, je zdarma.

Kočky v Karlových Varech

Milovníci koček všeho druhu mají šanci vidět ty nejzajímavější 29. a 30. srpna v Lidovém domě v Karlových Varech. Jde o velkou mezinárodní výstavu. Mimochodem, kočkařů je více než pejskařů, jenže se o nich tak moc nemluví, protože o sobě nedávají tolik vědět, jako milovníci psů. Prostě si v klidu žijí se svými kočičími krasavci a krasavicemi ve svých domovech. Takže máte příležitost vidět, jaké unikátní druhy koček dnes vlastně v Česku a dalších zemích máme.

kultura naše tipy zábava
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%