Supervlak? Budete tam
rychleji a nehodu lze přežít

Supervlak? Budete tam
rychleji a nehodu lze přežít

14. 6. 2015

Až vyrazíte na cestu do Itálie, neopomeňte zkusit zdejší nový rychlovlak Frecciarossa 1000. Honosí se přívlastkem nejrychlejší vlak Evropy a právě teď zahájil pravidelný provoz na lince mezi Milánem, Římem a Neapolí.

Zatím se bude zajíždět rychlostí maximálně 300 kilometrů v hodině, do prosince má dosahovat až 360 kilometrů za hodinu a teoreticky může jezdit i neskutečnou čtyřsetkilometrovou rychlostí. 

Frecciarossa 1000 jezdí s šesticí souprav, které budou obstarávat celkem osm spojení denně. Z nich čtyři budou zajíždět do Turína a čtyři končit v milánské veletržní stanici Rho Fiera kvůli světové výstavě Expo 2015. Většina jich bude na jihu vyjíždět z Neapole. V září bude přidáno šest spojů. 

První souprava, pojmenovaná po slavném italském sprinterovi Pietru Menneovi, absolvovala inaugurační jízdu s cestujícími 25. dubna. Na trase z Milána do Říma se s ní svezl italský prezident Sergio Mattarella, několik ministrů a další významní hosté. 

Supervlak zvládne překonat téměř šestisetkilometrovou vzdálenost mezi Milánem a Římem za dvě hodiny a 15 minut, což je o 45 minut méně než dosavadní rychlovlaky. Kam se hrabe letecké spojení, které je i s odbavením skoro dvakrát delší. Slibuje si proto, že díky nim přetáhne zákazníky letecké společnosti Alitalia. 

železnice
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.