Prohra fotbalistů na Islandu
komplikuje postup na ME

Prohra fotbalistů na Islandu
komplikuje postup na ME

12. 6. 2015

Čeští fotbalisté si zkomplikovali dosud velmi nadějné vyhlídky na postup na evropský šampionát ve fotbale v roce 2016. Po hrubkách v obraně český tým prohrál kvalifikační utkání s Islandem a ztratil dosud vedoucí postavení v tabulce.

Je to škoda, protože Češi v první půli hráli lépe než Islanďané, drželi míč na svých kopačkách a nepouštěli soupeře do žádných nebezpečných šancí. A byli to i naši fotbalisté, kteří po přestávce šli do vedení díky krásné dělovce Bořka Dočkala.

Jenže tento gól nastartoval islandský tým k obratu. Ostrované prohrávali jen tři minuty, když využili zaváhání v české obraně - nabíhajícího Gunnarssona špatně pokryl záložník Plašil a bylo srovnáno. A další sprcha přišla za čtvrt hodiny. Přímo před brankářem Čechem Vácha špatně přihrál spoluhráči, k míči se dostal Sigthórson, který brankáři Čechovi udělal mazáckou kličku a zavěsil druhý a vítězný gól. Češi se už do konce utkání totiž nedostali do žádné vyložené šance, nedokázali si vytvořit tlak v soupěřově obraně, a tak odcházeli do šaten se sklopenými hlavami.

Zatímco výhra na Islandu by znamenala téměř stoprocentní jistotu postupu, prohra je pro český tým komplikací. Češi budou muset přidat, aby udrželi v další fázi kvalifikace alespoň druhé postupové místo, na něž již doráží Nizozemci.

fotbal
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.