Tip na letní dovolenou: Těšínské Beskydy
Ilustrační foto: Hotel Pod Kyčmolem

Tip na letní dovolenou: Těšínské Beskydy

2. 6. 2015

Už jste někdy slyšeli o Těšínských Beskydech nebo také o Těšínském Slezsku? Mnohé hotely či penziony jsou tam tak trochu „na samotě u lesa“. A právě kvůli klidu a krásné přírodě se lidé do tohoto místa často vracejí.

V severovýchodní části severní Moravy a Slezska v pohraniční oblasti, leží Těšínské Slezsko, které přímo sousedí s Polskou a Slovenskou republikou. Region spojuje řeka Olše, která na území České republiky vtéká u obce Bukovec a její horní tok plyne kolem Jablunkova a Třince. Atraktivní částí regionu jsou Těšínské Beskydy, které jsou častým a oblíbeným výletním místem. Ač si region za posledních několik desetiletí prošel největšími demografickými změnami, přesto se zde zachovaly tradiční hodnoty a dodržují se místní zvyky, které jsou nejvíce patrné například v období Velikonoc nebo Vánoc.

Dalším lákadlem je tradiční architektura, kolorit dřevěných staveb, zachování tradiční řemeslné výroby, která dává návštěvníkům zapomenout, kde je hranice mezi minulostí a přítomností. Dokladem dokonalé pospolitosti obyvatel žijících na česko-polsko-slovenském rozhraní je zdejší zvukomalebné nářečí, jež vzniklo vlivem především polského, českého a německého jazyka. Důležitou součástí místní kultury je svérázná gastronomie.

Jedním z hojně navštěvovaných hotelů je i čtyřhvězdičkový Wellness hotel Pod Kyčmolem blízko vesničky Horní Lomná, 20 km od sportovního areálu Mosty Jablůnkov. Moderní vybavení horského hotelu v chráněné krajinné oblasti Beskyd, nedaleko přírodní památky Kyčmol a Národní přírodní rezervace Mionší, nabízí nadstandardní ubytování převážně v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích či apartmánech. 

Zcela jistě vás překvapí stylová restaurace sladěná s interiéry celého hotelu, která klade velký důraz na přípravu veškerých pokrmů z kvalitních surovin a snaží se udržet vysokou úroveň gastronomie v Beskydech. Zdejším přáním je, aby host odcházel vždy spokojen. Pro ubytované hosty jsou snídaně podávány formou bohatých švédských stolů. Personál hotelu je připraven, nabídnout různé druhy pokrmů a nápojů z bohatého jídelního lístku. Nenechejte si ujít příležitost, ochutnat místní gastronomické speciality, mezi které patří Valašská kyselica či lomňanská cibulačka.

Kromě běžných wellness aktivit, které jsou například v rámci Senior balíčku, si můžete vyzkoušet i náročnější sportovní aktivity jako jsou bowling či cykloturistika. Nemůžete dlouho chodit? Nevadí, nyní v hotelu nově půjčují ELEKTRO kola a ty vás zavezou, kam jen budete chtít. Pokud vás i tak pobyt na čerstvém vzduchu zmůže, je ideální kombinací po náročné pěší tůře, zařadit relax v pivních lázních, přímo v hotelu. Pro zdatné chodce za odměnu, je tu hotelový MINI pivovárek, kde pro vás mají několik druhů vlastnoručně uvařeného piva.  Nabídka služeb uspokojí i ty nejnáročnější klienty, a tak můžete zapomenout na všední dny a oddávat se snění a nechat se hýčkat bez ohledu na rozmary počasí. 

Odměnu všem za dobře odvedenou práci při péči o hotelové hosty je i jedno z ocenění, které hotel obdržel v soutěži Czech Hotel Awards 2013 - první místo v kategorii regionálních wellness hotelů.

Možností a příležitostí pro originální a příjemné trávení volných chvil s vašimi blízkými nabízí kraj Těšínských Beskyd víc než dost. Nenechte se tedy dlouho přemlouvat a vydejte se, třeba i s vnoučaty, za nevšedními zážitky. 

hotely naše tipy wellness
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%