Co můžeme dělat v červnu?
Tady je několik našich tipů!

Co můžeme dělat v červnu?
Tady je několik našich tipů!

30. 5. 2015

Do divadla za Evou

Co takhle zkusit divadelní adaptaci slavného starého filmu Eva tropí hlouposti? Hraje ji pražské Divadlo na Fidlovačce a hlavní roli má mladá a čím dál populárnější herečka Marie Doležalová. Porovnat její výkon s legendární filmovou Natašou Gollovou bude jistě zajímavé. Ovšem na internetových stránkách divadla najdeme tipy i na další kousky, které pobaví a zároveň neurazí.

Trhejme pivoňky

Rozkvétá jedna z nejkrásnějších květin, tak si ji užijme. Ti, šťastní, kteří mají zahrádky, by ji měli vysadit. Ti, kteří zahrádky nemají, někde uloupit aspoň jeden květ. Pivoňce totiž svědčí, když se květy trhají, jinak další rok kvete mizerně. To jest tip na výmluvu, kdyby nás u loupeže chytili strážníci. Pivoňka by v červnu zkrátka měla být v každé domácnosti.

Poznejme ostravský hrad

Mnozí lidé možná vůbec netuší, že i Ostrava má svůj hrad. Dříve zdevastovaná památka ve Slezské Ostravě je už pár let slušně zrekostruovaná a je pěkným cílem procházek. Pokud máte cestu do tohoto města, stojí za to hrad zkontrolovat. Nachází se v něm například stálá expozice panenek i výstava o historii Ostravy. Od června do srpna je otevřeno každý den od devíti do dvaceti hodin a z centra města tam vede příjemná procházka podle ukazatelů.

Za myslivci do Brna

Na tamním veletrhu se koná 25. až 28. června velká Národní výstava myslivosti. Půjde o velkolepou přehlídku zbraní, trofejí, ale i zajímavostí z oboru, který má u nás velkou tradici. Ideální příležitost pro velké i malé kluky, ale i dámy, které nejsou příliš útlocitné a nějaký ten vycpaný jelínek jim nevadí.

Kvalitní čtení

Kdo dává přednost náročné literatuře, neměl by si nechat ujít nově vydané dílo Romana Cílka Holocaust - Slepá kolej dějin. Autor na ni pracoval několik let a jde o jedinečnou koláž svědectví obětí nacistického vyhlazovacího programu a popis soudního procesu s nacistou Karlem Wolffem, který byl Himmlerův pobočník. Jde o popis dějin, který je odborný a zároveň čtivý a nikoho nenechává chladným.

Čas na výlety

Červen je ideální na výlety, například do údolí řeky Ohře. Pokud plánujete cestu k městu Klášterci nad Ohří nebo jej máte blízko, vypravte se po stopách kyselky, legendární minerální vody. Ideální je vyrazit z místa, které se nazývá Lázně Evženie, a vydat se po červené značce. Není to sice výlet pro úplné bábovky, ale středně zdatný turista jej zvládne a nebude litovat. Více informací a tipů, co se dá v této oblasti dělat, nalezneme na stránkách města Klášterec nad Ohří.

Na kole na Hanou

Vyznavači cyklistiky by si neměli nechat ujít příjemnou krajinu na rovinaté Hané na Olomoucku. Z té se v posledních letech stal přímo cyklistů ráj. Tipem, kde strávit pár dnů na kole, je město Šternberk. Je tam velká nabídka příjemného ubytování za slušné ceny, řada půjčoven kol a nepřeberné množství příjemných kavárniček. Právě toto město se nyní stalo centrem, odkud se dají podnikat krátké i dlouhé výlety do okolí. Více tipů najdeme na stránkách města Šternberk, včetně konkrétních akcí na léto. 

Pro milovníky jazzu

6. června vystoupí v pražské Malostranské besedě Tony Ackermann, Martin Kratochvíl a Imram Musa Zangi. Trojice jazzmanů, o které pro příznivce tohoto žánru není třeba nic dodávat. Pro ty, kteří o jazzu moc nevědí, jen upozornění, že jde o absolutní špičku v oboru. Začínají ve 20.30 hodin a bude to velká jízda.

Začněme míchat

Červnové večery jsou nejdelší v roce, a tak je třeba je využít. Pozvěme přátele na zahradu, na terasu, na balkon nebo aspoń do bytu k otevřeným oknům a zkusme je překvapit míchanými drinky. Je velkou záhadou, proč mnozí z nás pijí stále jen pivo či víno, ale neexperimentují s koktejly jako mladá generace. Propátrejme recepty na internetu a míchejme jako diví. Taková stará dobrá česká bohemka s brusinkovým džusem návštěvu určitě překvapí. A kdo ví, co všechno ještě při míchání vymyslíme.

A co budete dělat v červnu vy?

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%