Sliby se mají plnit aneb
Týden ve společnosti policie

Sliby se mají plnit aneb
Týden ve společnosti policie

26. 5. 2015

Před rokem a čtvrt vyšel na i60 krátký článek, vlastně informace o pořádání "Senior akademie." Městská policie Praha, odbor prevence, zvala seniory na cyklus přednášek o bezpečnosti, kriminalitě, ale i požární ochraně, domácím násilí, základech první pomoci, finanční gramotnosti a podobně. Docela mě to zaujalo a přihlásila jsem se. Bylo nás asi třicet, většinou ženy, jen čtyři muži. Přednášky se konaly v Čakovickém zámku třikrát do měsíce po dvou hodinách, někdy i s filmem na dané téma. Od půli března do konce června.

V červnu slavnostní zakončení, předání pamětních listů a jako zlatý hřeb - SLIB - příští rok v květnu jsme pozváni na týdenní pobyt ve Školícím a výcvikovém středisku Městské policie Praha - Žihle Poustky. Přiznávám se, že jsem tomu slibu moc nevěřila, kdo ví, co bude za rok.

Ale ono se to opravdu uskutečnilo. V dubnu přišel dopis: Pozvání na informačně vzdělávací pobyt "Týden se seniory". Potom informační schůzka a 11. května nás odvezl autobus do krásného školního, výcvikového, ale i rekreačního areálu Žihle-Poustky. Dvacet pět žen a jeden muž. 

Prožili jsme tam pět krásných a hodně naplněných dnů. Po snídani dvě hodiny ve studovně, každý den jiná zajímavá přednáška o životě, bezpečnosti, ale i právech seniorů, někdy i s filmem. Po obědě jsme byli odvezeni dvěma mikrobusy na některou z blízkých pamětihodností, v úterý zámek Manětín, ve středu zámek Mariánská Týnice, ve čtvrtek hrad Bečov a stihli jsme i Mariánské Lázně. Všude průvodci se zajímavými informacemi a úžasnou ochotou. V Mariánkách několik hodin volna, takže jsme si poslechli i zpívající fontánu.

Ale to zdaleka není všechno, jeden večer jsme absolvovali senior-olympiádu, se spoustou legrace, další večer se zpívalo i tančilo. Tři ženy a jeden muž, Lenka, Kristýna, Patricie a  Petr, se o nás starali jako o vlastní. Byli jsme jejich opravdoví hosté, za celých pět dní jsme neutratili ani korunu. Domů jsme se vraceli nadšení, zdraví, veselí a plní dojmů.

Vzdávám hold Městské policii Praha, odboru prevence, a děkuji za opravdu záslužnou práci pro seniory.  A tak i já plním slib a dávám vědět, jaké to bylo.  

policie senioři
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.