Čeští hokejisté se utkají
o bronz s Američany

Čeští hokejisté se utkají
o bronz s Američany

17. 5. 2015

Čeští hokejisté si zahrají na světovém šampionátu poslední zápas. Bude to utkání o bronz a vyzvou v něm Američany, kteří stejně jako Češi prohráli svůj semifinálový souboj. Český tým podlehl Kanadě 0:2, Rusové porazili USA 4:0.

Češi začali s Kanadou aktivně

Jakoby se čeští hokejisté chtěli držet pořekadla "první vyhrání z kapsy vyhání", i v semifinálovém zápase s Kanadou dostali gól jako první. Naši sice začali obrovským tlakem, vytvořili si vyložené šance, útočník Erat dokonce netrefil prázdnou branku, ovšem do černého udeřili Kanaďané. Při přečíslení dva na jednoho zavěsil kotouč do Pavelcovy sítě Taylor Hall.

První gól Čechy viditelně zmrazil, najednou přestali tolik bruslit a nabídli soupeři více prostoru. Pavelec ke konci třetiny kryl velké šance Kanaďanů, jednou mu dokonce pomohla tyč. Velký závar před českou brankou naštěstí ukončila siréna, oznamující konec první třetiny.

Na začátku druhé třetiny si Kanaďané zahráli první přesilovku, při níž si vytvořili dvě "tutovky". První na poslední chvíli vzal z hole Crosbyho český útočník Novotný, podruhé zacinkala Pavelcova tyč. Kanaďané ukázali svou sílu, Češi dlouho hledali rytmus z úvodu zápasu, nedařilo se jim tak dobře kombinovat jako v zápase s Finy. A když po nenápadé střele Spezzy dostali Češi druhý gól, utichla i jinak bouřlivá O2 Aréna.

A to ještě nebylo vše, Kanaďané se dále dostávali do šancí a nastřelili další dvě tyče. Naděje Čechů svitla na konci druhé třetiny, ovšem Koukalův regulérní gól rozhodčí neuznali kvůli postavení českého hráče v brankovišti. 

Bohužel, očekávaný tlak Čechů ve třetí třetině, kterým by se pokusili přetlačit Kanadu a vytvářet si šance, nepřicházel. Jakoby českým hokejistům ztěžkly nohy, u puku byli často pomalejší, nedařilo se jim přečíslit Kanaďany, vymyslet akci, z níž by mohli ohrozit Smithe v brance. A časomíra mezitím ukrajovala minutu po minutě a šance Čechů se neustále vzdalovala. 

Poslední minuty zápasu se ještě Češi snažili, Novotný krásně prokličkoval mezi obránci a dostal se ke střele, jenže kanadský brankář byl pozorný. Ani čeká power play minutu a půl před koncem zápasu větší šanci nepřinesla. Češi nestačili na Kanadu a zahrají si o bronz.

Tipovačka vrcholí

Hokejová tipovačka na portále i60 vrcholí. Během několika minut vypíšeme poslední tipovací příležitosti. S náskokem 15 bodů vede tipovačku paní Alena Vaníčková, ale i zítra bude možné tento náskot snížit, bude se hrát o 28 bodů! 

Tipovat můžete zde.

hokej
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.