Na roztroušenou sklerózu
pomůže konopné semínko

Na roztroušenou sklerózu
pomůže konopné semínko

28. 6. 2012

Pacienti s roztroušenou sklerózou příliš pochopení v nemocnicích v Česku nemají. Den roztroušené sklerózy (25.6.) připomněl, že jich v Česku žije kolem 18 tisíc. Jen třetině z nich je umožněna včasná léčba. Nová vyhláška ministerstva zdravotnictví léčbu urychlí. Diagnostikovaní pacienti musí podle ní léčbu dostat do čtyř týdnů. Platit ale bude až od příštího roku a jen pro nové pacienty.

Lepší budoucnost pro nemocné by mohla znamenat legalizace konopí pro léčebné účely, kterou před pár dny poslali poslanci do druhého čtení. Již dnes však mohou pomocí konzumace konopných semínek podpořit dlouhodobou paměť a pozitivně tak působit při léčbě sklerózy. Nyní je k dostání v prodejnách se zdravou výživou i konopné semínko Carun doporučované při léčbě.

Každý den bez vhodné terapie pro pacienty s roztroušenou sklerózou znamená o krok blíž k trvalé invaliditě. Pokud nemocný dostane do několika měsíců biologickou léčbu, je více než poloviční šance, že bude dál fungovat a bude moci pracovat na plný úvazek. Čtyři pětiny neléčených však čeká invalidní vozík. Vyhláška ministerstva zdravotnictví by to mohla příští rok změnit. Stojí v ní, že nově diagnostikovaní pacienti musí léčbu dostat do čtyř týdnů.

Pokud by legalizace konopí pro léčebné účely, kterou poslanci poslali před pár dny do druhé čtení, prošla, znamenalo by to šanci pro desítky pacientů s diagnostikovanou roztroušenou sklerózou. Konopí dokáže ulevit od křečí a dalších nemocí, nemoc zastavit a v některých případech i úplně zastavit. Již dnes se je doporučováno při léčbě požívat konopné semínko.

Pacienti mohou nově jako doplněk stravy využívat konopné semínko Carun, které se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, proteinů, prospěšných rostlinných sterolů a dalších důležitých látek pro lidský organizmus. Navíc se vyznačuje ideálním poměrem (1:3) esenciálních mastných kyselin (EMK) omega-3 a omega-6, což je lidskému tělu nejbližší, takže zajišťuje správnou funkci metabolismu. Doporučuje se užívat nejen při prevenci, ale konzumovat by ho měli i lidé při vyšší fyzické zátěži. „Podílí se na správné funkci metabolismu, neboť esenciální kyseliny v něm obsažené jsou součástí buněčných membrán a má kompletně pro nemoc pozitivní účinky, a proto se doporučuje jak při prevenci tak při samotné léčbě,“ potvrzuje Jiří Stabla, zástupce výrobce Carun, s tím, že pouhá hrstka konopných semen dodá dospělému člověku minimální denní dávku živin.

Jak konopí působí proti skleróze?

Tetrahydrocannabinol (zkráceně THC, též delta-9-tetrahydrocannabinol), stejně jako desítky dalších látek v konopí napodobují aktivitu lidem přirozeného endokanabinoidu anandamidu, jehož funkcí je v těle regulovat odpočinek a zotavení na úrovni buněk. Ovlivňuje tak imunitní systém. Tělo má tendenci „preferovat“ cannabinoidy, které si nemusí samo vytvářet. Navíc má konopí antivirové účinky.

Endokanabinoidní systém udržuje rovnováhu ve všech životně důležitých systémech v našem organismu: příjem potravy, trávení a vyměšování, rozmnožování, regulace a ochrana nervového systému, skeleto-muskulární, endokrinní a kardiovaskulární funkce, spalování tuků a cukrů, imunita.

Konopné semínko Carun

Konopné semínko Carun loupané je vyrobeno z vybraných odrůd, které neobsahují psychoaktivní látku THC. Carun semínko je loupáno velice šetrně, aby se uchovaly veškeré hodnotné živiny. Je možné ho přidávat prakticky do všech jídel při vaření i pečení a je také chutnou přísadou do studených pokrmů, protože se vyznačuje příjemnou oříškovou chutí. Při tepelném zpracování se však snižují výživové hodnoty semínka. Neobsahuje lepek ani ořechy.

konopí roztroušená skleróza zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.