I vy můžete pomoci 
splnit přání seniorům

I vy můžete pomoci
splnit přání seniorům

16. 4. 2015

Právě odstartoval už třetí ročník veřejné sbírky projektu „Plníme přání seniorům“, který se snaží podporovat aktivní stáří a naplňuje tužby a sny našich starších spoluobčanů. V letošním roce zaznamenal projekt celkem 359 přihlášených přání, z nichž bylo nezávislou porotou, složenou ze zástupců partnerů, vybráno celkem 31 finalistů.

Přání jsou nyní uveřejněna na www.plnime-prani-seniorum.cz, kde může každý až do 30. června 2015 přispět na uskutečnění jednotlivých snů. Příspěvek je vždy určen na konkrétní přání, proto si mohou dárci vybrat to, které je jim sympatické a chtějí ho svým darem podpořit. Stejně jako v předešlých ročnících, i letos společnost Sodexo zdvojnásobí každou darovanou korunu a výrazně tak zvýší šanci na splnění jednotlivých přání. 

Jízda parní lokomotivou, pronájem tenisových kurtů, výlet po rodném kraji, masérský kurz, let stíhačkou, přelet nad Prahou nebo koloběžky pro klub seniorů. To je jen malá ukázka z finálového seznamu vybraných přání. I letos mezi seniory vévodí sny spojené s volnočasovými aktivitami, jako například pořízení šicího stroje, keramická dílnička, pec na chleba nebo také speciální dvoupatrová králíkárna s výběhem.

Přes tisíc přání

Během všech tří dosavadních ročníků jsme obdrželi přes 1100 přání, a to jak od individuálních seniorů, seniorských klubů a od zařízení, která o seniory pečují a 77 z nich jsme mohli splnit.“ říká Lucie Miřácká ze společnosti Sodexo a dodává: „Moc bych si přála, aby se nám podařil stejný úspěch jako loni, kdy jsme získali přes 1 milion korun a splnili tak úplně všechna finálová přání.“

Přehled přání najdete na webových stránkách projektu www.plnime-prani-seniorum.cz i s fotografií, popisem a jednoduchým rozpočtem. Stačí si vybrat to, které je vám sympatické a kreditní kartou, převodem na bankovní účet a u některých zaměstnanců i prostřednictvím příspěvku z Cafeteria mojeBenefity vložit libovolnou částku. Sodexo opět všechny darované peníze zdvojnásobí.

Za dobu fungování projektu se podařilo zlepšit kvalitu života více než 6 000 seniorů, kteří si díky nim mohli splnit svá dlouholetá přání. Během loňského ročníku „Plníme přání seniorům“ získal například pan Stanislav z Fulneku elektrické kolo a může opět navštěvovat svou rodinu a přátele, v Domově pro seniory ve Vrbně mohli uspořádat zabijačku, paní Božena z Českého Rudolce se vrátila ke svému snu z mládí a znovu zkusila seskok padákem, paní Jaroslava z Frýdlantu v Čechách se může naplno věnovat svému koníčku, práci na tkacím stavu, Domov pro seniory Karolinka získal vyvýšené truhlíky a v Domově důchodců v Libině mají novou keramickou pec a senioři z Kynšperku nad Ohří mohou trávit letní odpoledne pod zbrusu novou pergolou. A mnoho dalších.

Plníme přání seniorům
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%