Jarní sportovní radosti

Jarní sportovní radosti

12. 4. 2015

Sníh pomalu a neochotně mizí z našich měst a zůstává jen ve vyšších polohách na horách. Sportovci ze zimních sportů bilancují ukončenou sezónu 2014/15 a plánují po odpočinku letní tréninkovou přípravu na další zimní období. Výjimkou je naše reprezentační družstvo hokejistů, které má před sebou ještě domácí mistrovství světa od 1. května v Praze a Ostravě.

V biatlonu jsou naši druzí na světě 

Světová biatlonová federace vyhlásila výsledky celé zimní sezóny a zvítězila celkově reprezentace Německa před Českou republikou. Za námi zůstaly sportovní velmoci v zimních sportech jako Rusko, Norsko, Švédsko i Finsko. 

Na mistrovství světa udělaly radost nejen ženy, ale i muži. Ženy získaly křišťálový pohár za 1.místo ve štafetách ve Světovém poháru. Smíšená štafeta mužů a žen získala zlaté medaile na mistrovství světa ve Finsku. O biatlon byl při závodech v Novém Městě na Moravě velký zájem a také se výsledky reprezentantů projevily v silném zájmu mládeže o tento sport.

Alpské lyžování - Strachová a Bank 

Dlouholetá reprezentantka Šárka Strachová-Záhrobská získala letos - tři roky po operaci mozku  - opět bronzovou medaili na mistrovství světa žen ve slalomu. A po mnoha letech získal Ondřej Bank opět pěkná umístění v kombinačním závodě ve Světovém poháru, ale bohužel na mistrovství světa měl těžký pád a ztratil naději na medaili. Naštěstí zranění se rychle zahojilo.

Klasické lyžování - stříbrná medaile

Ve skocích na lyžích opět vítězil po delší době na skokanských můstcích český reprezentat Roman Koudelka, který porazil celou světovou elitu na čtyřech závodech Světového poháru. V celoroční klasifikaci skončil na pěkném 7. místě.

V běžeckých disciplínách mezi ženami chybí osobnost a výkonnost Kateřiny Neumannové, ale mezi muži se opět prosadil veterán Lukáš Bauer, který na mistrovství světa získal stříbrnou medaili v běhu na 50 km a udělal tak velkou radost sportovním fandům.  

Český ultramaratonec Petr Vabroušek vyhrál v dubnu nejstudenejší maratón na severním pólu - North Pole Marathon v čase 4:22:24 hodiny.

Nyní nastává období mnoha sportů i mimo halu - tenisu, kopané, rugby... Jen lední hokej se hraje jako zimní sport v hale v květnu :-)

Finále Evropské ligy v košíkové žen v neděli 12. dubna

Velkého úspěchu dosáhlo pražské družstvo USK ZVVZ Praha, když postoupilo do nedělního finále Evropské ligy proti ruskému Jekatěrinburgu. Překvapivě porazilo v semifinále tureckého favorita z Fenerbahce Istanbul. V neděli 12.dubna od 18.hodin je přímý přenos na Prima Cool. Kdo má rád basketbal tak bude jistě sledovat,

V Jižní Africe zvítězil 22.března náš olympijský vítěz v cyklokrosu Jaroslav Kulhavý ve dvojici s Cristophem Sauerem už podruhé ve velmi náročném etapovém terénním závodě Absa Cape Epic dlouhém 739 kilometrů ve vedru a prachu. Zvítězili v pěti z celkových osmi náročných etap.

Ve dnech 18.-19.dubna se v ostravském  semifinále Fed-Cupu v tenisu žen utkají reprezentace Francie a Česka. České družstvo bude v nejsilnější sestavě s odpočatou Petrou Kvitovou, rozehranou Karolínou Plíškovou a skvěle hrající Lucií Šafářovou. Ve čtyřhře pravděpodobně nastoupí sehraná dvojice Hlaváčková-Hradecká. Francie přijede v nejsilnější sestavě s Cornetou a doufejme, že výsledkem bude jarní radost fandů z postupu do finále.

Pak nás už čeká dlouho očekávané mistrovství světa v hokeji od 1. května a náročná tipovačka, kterou tradičně připravuje redakce i60.cz

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...