Moje energie: Dobíjím baterie na svých cestách
FOTO: autorka

Moje energie: Dobíjím baterie na svých cestách

5. 4. 2015

Na počátku března jsem se ještě cítila jako medvědice, probuzená ze zimního spánku. Trochu nevrlá, více ospalá a úplně vysílená. Energie, kterou si přes léto tělesná schránka naakumulovala, už se mně vytratila. Jako žena bývalého elektromontéra, jsem však nechtěla dál trpět tímto nedostatkem. Jistě znáte starou pravdu, že kovářova kobyla a ševcova žena chodí bosy. Hrozilo mi, že se pořekadlo rozšíří o elektrikářovu ženu, která chodí bez energie. To jsem nechtěla riskovat. Byl nejvyšší čas se zase dobít.

Můj restart se neobešel bez mírné přítomnosti aspoň trochu svítícího sluníčka. S tím zlatým míčem, putujícím nad hlavou, se mi prostřednictvím paprsků náhle začala vlévat energie do žil, podobně, jako do nalévajících se pupenů stromů. Nastal nejvyšší čas zrealizovat první jarní výlet. Nejen ledajakou procházku, kterou absolvujeme denně za každého počasí, i během zimy. Ale teď už to chtělo něco nevšedního, vždyť před námi již stál připravený v pozoru první jarní týden!

Proto jsem uvítala nabídku kamarádky, jet se podívat společně s jejím synem a další přítelkyní na kvetoucí bledule. Výlet se nám povedl a viděli jsme nejen koberce bledulek, ale i devětsily a lýkovce. Společnou návštěvu rezervace Staré Ransko a celý výlet již pěkně vylíčila Marie Novotná, takže já už pro i60 opěvování těchto krás přeskočím. Jen prozradím, že dobrým výsledkem pro mne byly letošní příjemně získané i proměněné první jouly.

Jak je známo, s jídlem roste chuť. Tak po této zahajovací chuťovce už jsem zase ve svém živlu a můj diář se plní plány na další výlety. Pro dobrý rozjezd do nové sezóny mi stačí i ty krátké výjezdy, na jeden až dva dny. Těším se na nové úseky cest s pozměněnou krajinou. Na seznamování s dalšími, ještě nepoznanými krásami přírody, i s novými expozicemi v muzeích, na hradech a zámcích.

Poznávání činí šťastnou nejen mne, ale hlavně také skupiny pasažérů, kteří sedávají za mnou v autobuse nebo mne doprovázejí ulicemi měst pěkně „ve štrúdlu“. Jejich vděčnost a upřímně vyjádřená spokojenost, je pro mne významnou nabíječkou energie pro pokračování v průvodcovské činnosti a absolvování dalších domácích i zahraničních výletů. (Pár příkladů výletů na přiložených fotkách).

Pokud jde o ty ostatní druhy energií, tak rozhodování přenechávám na manželovi. On je u nás doma ten odborník, kterého živila energetika celý život. Oběma společně nám však svědčí i pohotovostní nabíječka, to je v našem případě blízká chata u lesa v čistém ovzduší, kousek od rybníka. Tam radostně odpočíváme a nabíráme vše, co nám umí blahodárná příroda poskytnout, a to i do zásoby.

 

Z čeho čerpáte vy vaši životní energii, co vám zaručeně dodá nový impuls do života? Napište svůj soutěžní příběh na téma "Moje energie" a vyhrajte některou z cen. Tématem příběhu nemusí být jen "životní energie", ale i ta užitková v domácnosti. Topíte elektřinou, plynem nebo pevnými palivy? Uvažovali byste třeba o sluneční energii? Co si o ní vůbec myslíte? A jste spokojeni se svým dodavatelem elektřiny? Nenaštval vás něčím? Pravidla soutěže najdete zde.
Moje energie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.