Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

5. 4. 2015

Dnes už se dá pohodlně koupit hotový a jenom za pár korun. Přesto jsem se letos odhodlal ho upéct v keramické formě, jako amatér – nepekař. Podle knihy jsem upatlal těsto a nalil ho do vymaštěné formy. Těžší bylo podpálit plynovou troubu, mám s ní jen krátké zkušenosti. Musí se do ní vpustit ruský plyn a vhodit hořící zápalka. Pak se ozve výbuch a musí se rychle odskočit, vyšlehne plamen.

Podařilo se mi ji podpálit až na třetí pokus, neuhořel jsem. Neotáčel jsem beránka. Za 40 minut jsem troubu uhasil a nespálil jsem si střechu nad hlavou. Vynesl jsem vše vychladit na terasu. Holubi nad formou s beránkem začali zlověstně kroužit. Zatím se k beránkovi přes žhavou keramiku nedostali. Za chvíli jsem ho v místnosti vyklopil na porcelánový tác. Znovu vynesl chladit, už na podnosu, na terasu. Bystří holubi neotáleli a hned se do piškotu zakousli. Byl pro ně chutný, a tak se štěstím vedle něj na dlaždice vykadili.

Můj beránek byl tak ošklivý, že to snad nikdo na světě ještě nedokázal. Dole spálený do černa, nahoře nedopečený. Navíc se světlými skvrnami od vysypané mouky. Nezbývalo nic jiného, než ho v tom připáleném nalakovat čokoládou. Ta mi vyšla ale jen na tu připálenou půlku. Už se nedalo víc udělat. Nalepil jsem mu očíčka z rozinek. Přes noc jsem ho uložil do špíže, abych se na tu svou hrůzu nemusel dívat.

Příští rok ho koupím hotového, aspoň po něm nebudu muset omývat tu formu.

Můj příběh Velikonoce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%