Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

3. 4. 2015

Letos jsem ji nepekl, ani kopřivy do ní ještě nevyrostly.

Zato na tu loňskou pořád nemohu zapomenout. Nakoupil jsem suroviny a dovláčel je domů. Vše položil na stůl a vedle nich otevřel knihu s recepty. Postupoval jsem pečlivě podle jednotlivých bodů. Větral jsem při tom a byl průvan. Otočil mi listy, a tak jsem pokračoval krémem dle receptury na dort Malakov. Zdálo se mi to divné, sladké a do nádivky? Nakonec jsem se vzpamatoval a nalistoval zpět na stránky nádivky.

Pečení v remosce už bylo jednoduché, stačilo jen nezaspat zazvonění časového spínače.  Nádoba s nádivkou byla horká a tak jsem ji dal někam vychladit. Znovu jsem si chvilku pospal. Pak jsem ji začal hledat, nikde nebyla. Hledal jsem ji ve špíži, koupelně, v lednici, v baru, ve skříních, pod postelí, v zásuvkách, pod stolem, na skříních, nebyla nikde. Nakonec jsem si šel koupit jinou, k řezníkovi.

 Za čtrnáct dnů jsem ji konečně našel. Byla v polici na terase. Za tu dobu plísněmi nádherně a barevně vykvetla. Holubi její podstatnou část užrali.

Snad budu letos v kuchařském umění úspěšnější.

Velikonoce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA