Moje energie: Les aneb
Po mravenčích stezkách

Moje energie: Les aneb
Po mravenčích stezkách

31. 3. 2015

Každého člověka dobíjí něco jiného. Někoho procházky městem, někoho sport, někoho i pobyt v hostinci. Mou zásobárnou energie a dobíjecí stanicí je les.

Hluboký, tichý, se zurčícím potůčkem, který se proplétá mezi kameny a spadaným listím a je zdrojem vody pro zvěř, les s množstvím stezek a steziček, které vyšlapali jak jelen s laněmi, tak i ostražitá liška nebo malá myška. V korunách vysokých smrků, mohutných borovic nebo sličných modřínů je slyšet jen jemný zpěv drobných zpěváčků, který občas protne hlasitý skřehot straky nebo sojky, které hlásí, že je poblíž vetřelec.

Zvedám hlavu a prohlížím si ve vysokých korunách trsy šišek a mám radost, že se stromům daří a že veverky i křivonosky budou mít v zimě dostatečnou zásobu semen.

Když se skloním pohledem k zemi, vidím miniaturní cestičky snad největších pracantů v lese, mravenců. Občas jdu po těchto stezičkách, které mne dovedou k velkému mraveništi a pozoruji jeho život. Ale pozor, moc se nepřibližovat, mravenčí kousnutí dost bolí. Raději se vzdálím a za odměnu si mohu natrhat sladké maliny. Půjdu-li do lesa na podzim, určitě se vrátím s úlovkem hub, které miluji.

Usedám na pařez blízko potůčku a sním si svou svačinu v krásné přírodě. Drobečky uklidí mravenci, papír si odnesu, aby les zůstal čistým a mohl rozdávat svou energii těm, kteří ji umějí přijímat.

 

Z čeho čerpáte vy vaši životní energii, co vám zaručeně dodá nový impuls do života? Napište svůj soutěžní příběh na téma "Moje energie" a vyhrajte některou z cen. Tématem příběhu nemusí být jen "životní energie", ale i ta užitková v domácnosti. Topíte elektřinou, plynem nebo pevnými palivy? Uvažovali byste třeba o sluneční energii? Co si o ní vůbec myslíte? A jste spokojeni se svým dodavatelem elektřiny? Nenaštval vás něčím? Pravidla soutěže najdete zde.
Moje energie
Hodnocení:
(4.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.