My a naše zvířena

My a naše zvířena

24. 3. 2015

Do módy už jsem se zapojila, o jaru jsem už také psala, tak teď se pokusím napsat něco o naší početné domácnosti. No, počítejte se mnou. Páníček, starší panička, mladší panička, dva psi Amíček a Boone, králík Hugo, morče Mates a desítky bezejmenných rybiček (naštěstí). Kromě rybiček s námi na dovolenou jezdí všechna jmenovaná zvířátka. Máme je rádi opravdu všechna a jsou nedílnou součástí naší rodiny, ale rozepíšu se jen o pejscích.

Před těmihle pejsky jsme měli 14 let čivavu Amíčka. Musím přiznat, že v době mé nemoci mi byl velkou oporou. A odešel v době, kdy jsem už věděla, že jsem to zvládla. Tyhle dva krasavce jsme našli na internetu hned ještě ten den, takže v podstatě navázali na svého předchůdce. Čivava je také Amíček a ten druhy je Boone - je to mix dlouhosrsté čivavy s pinčem.

Možná, že si někdo řekne, proč píšu o psech. Je to proto, že pes je opravdu přítel člověka. Asi to nepochopí ten, kdo nikdy psa neměl, znám i lidi, kteří je nemají rádi. To samozřejmě respektuji. Ale pejskaři vědí, o čem mluvím. Nikdo vás při příchodu domů nevítá tak, jako pes, i když naše morče taky reaguje. Můžete mu všechno říct a on vás bez řečí poslouchá a hlavně to neventiluje dál. Umí se radovat a - nelžu - i smát. Dělá to náš Booneček, když přiběhne z podvečerní procházky, protože ví, že bude večeře.

Pes je i osobnost. Když srovnávám naše dva, tak musím říct, že jsou opravdu každý jiný. Am je jako správná čivava. Tvrdohlavý, opatrný, když venku nechce někam jít, tak se zastaví, a kdyby uměl mluvit, tak řekne, že nikam nejde. Fakt. Boone je mamánek. Je to mazel, všeho se bojí a je opravdu hodně nedůvěřivý. Nemá prostě rád cizí lidi, ale svou rodinu moc miluje. Ovšem spolu jsou smečka, takže na ulici se snažíme ostatní pejsky hezky zeširoka obejít.

Tak radši už toho chvalozpěvu nechám. K fotkám pejsků jsem si nemohla odpustit nedat fotku naší 32leté dcery, která se chystala na maškarní ples a dost jsme se u té přípravy nasmáli. Ta menší je sedmiletá vnučka Anička (od syna), která se také ráda obléká do kostýmů.

Užívejme si nadcházející jaro a buďme na sebe hodní.

domácí mazlíčci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%