Po zlatě, stříbře a bronzu přišlo
zklamání: ženy zradila střelba

Po zlatě, stříbře a bronzu přišlo
zklamání: ženy zradila střelba

13. 3. 2015

Po vítězné smíšené štafetě hned první den na mistrovství světa ve Finsku se podařilo ke zlaté medaili biatlonistů přidat stříbrnou Gabriele Soukalové a bronzovou Ondřeje Moravce. Sice je to úplná sada všech druhů medailí, ale nemusí to být ještě konečný počet. Jako v Soči 2014. Dnes se však potvrdil smolný den, pátek 13. Ženám se nepodařilo navázat na skvělé výsledky ve Světovém poháru, zradila je střelba.

Štafeta žen v Kontiolahti

Osvědčená sestava žen ze Světového poháru vyběhla v 17 hodin na trať 4x6 km. Po prvním úseku předávala Eva Puskarčíková štafetu na dvanáctém místě, když ve stoje dvakrát opravovala střelbu. Gabriela Soukalová na druhém úseku předvedla svou úžasnou formu, kterou si na mistrovství světa přivezla. Vleže střílela bez chyby, běžela ohromnou rychlostí a ve stoje opět střelba bez chyby. Náskok soupeřek Gábina stáhla na neuvěřitelnýchdeset sekund a předávala jako druhá. Vypadalo to nadějně, jenže třetí úsek se nevyvedl. Jitka Landová totálně zkazila střelbu, musela jen opravná kola a rázem česká štasfeta ztrácela na vedoucí pozici půldruhé minuty.

Jestliže se čekalo že zkušený Veronika Vítková opět vytáhne české naděje na medailovou pozici, tak v pátek třináctého se tato předpověď nevyplnila. Ani Veronice se dnes nevydařla střelba, i ona musela opravovat a ani rychlý běh nestačil umístění vylepšit, děvčata skončila na osmém místě.

Vyhrály Němky, před Francouzkami a Italkami.

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...