Nový díl Místa činu bude
z rakousko- české hranice

Nový díl Místa činu bude
z rakousko- české hranice

6. 3. 2015

Německá televize ARD a také veřejnoprávní televize v Rakousku a Švýcarsku uvedou v neděli ve 20:15 nový díl kriminálního seriálu Místo činu, tentokrát připomínající poměry na rakousko-československé hranici za studené války. Díl nazvaný Grenzfall (Hraniční případ) pochází z produkce rakouské televize ORF, informovala agentura DPA. V období studené války Rakousko platilo za křižovatku mezi východní Evropou a Západem, podotýká. 

Nový díl Místa činu popisuje mimo jiné ze současnosti případ českého turisty, jenž při sjíždění hraniční řeky Dyje na kajaku přijde na rakouské straně hranice o život. Zpočátku případ nevyvolává mnoho otázek, ale pro majorku Bibi Fellnerovou a podplukovníka Moritze Eisnera brzy odstartuje temný výlet do minulosti. 

Režisér Rupert Henning využívá malebnou kulisu odlehlé východorakouské oblasti Waldviertel. Stejně jako v dřívějších případech se i zde mnohé točí kolem obou kriminalistů, jejich vzájemného vztahu a vztahů k lidem, které potkávají během vyšetřování. 

Fellnerová ztvárněná herečkou Adele Neuhauserou a Eisner (Harald Krassnitzer) se procházejí rakousko-českým pohraničím, aby řešili aktuální případ muže, jenž se před očima archeologického týmu na Dyji převrátí na kajaku a utone. Brzy vyjde najevo, že nešlo o nehodu. 

Souběžně se novinář Max Ryba (Harald Windisch) zajímá o smrt svého otce z konce 60. let. Ten se tehdy nevrátil z nočního rybářského výletu po téže řece. Úřady komunistického Československa však po desetiletí k případu odmítaly poskytnout jakékoli informace. 

I během svého vyšetřování narážejí Fellnerová a Eisner na zdi mlčení a na lidi, jejichž kladné činy spočívají na vratkých základech. Při rozuzlení obou zápletek i při odhalování lidských nedostatků si film dává načas. Není příliš určen pro ty diváky, kteří upřednostňují kriminálky s divokými přestřelkami, honičkami a desítkami mrtvých.

seriál televize
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...