Zůstali jsme i my trochu dětmi?

Zůstali jsme i my trochu dětmi?

5. 3. 2015

Je březen a to je Měsíc knihy. Přiznám se, že když se zde v nabídce objeví příspěvek o knihách, už podvědomě za ním cítím "knihovnici" Danu. Ale přidávají se i další, čtenáři a autoři, a to je víc než dobře.

Od 2. 3. - 29. 3. probíhá v DBK (Dům bytové kultury) na Budějovické knižní festival s názvem LITERARTURA (to není chyba, slůvko Art je do názvu vloženo úmyslně) 2015. Letošní, již šestý ročník tohoto festivalu nese podtitul "Knihy pro dětskou duši". Z toho vyplývá, že je věnován nejmenším čtenářům, tedy dětem, ale nejen jim. Vždyť možná v každém z nás zůstalo v nitru něco z dítěte, a myslím, že je právě v moci knihy, tuto skrytou schopnost oživit. Prostřednictvím četby dětem nebo vnukům se i rodiče nebo prarodiče vrací do dětství, do světa pohádek, kde se nemusí bát zla a bezpráví, protože to je vždy po zásluze potrestáno.

Tvůrci festivalu se zaměřili na ty nejmenší nejen proto, aby se u nich probudil zájem o četbu, ale aby spolu s četbou rozvíjeli i svou fantazii, morální vlastnosti a v neposlední řadě i krásný český jazyk. Aby se knihy staly, když ne vítězi, tedy alespoň důstojnými partnery mobilů a tabletů v rukou mladé generace.

Kromě prodeje knih obsahuje festival i doprovodný program. Ať již je to výtvarně poznávací dílna coby cestovatelská hra Poznej svět, nebo kolekce krátkých švédských pohádek před usnutím nebo vhodná prezentace nejznámějších oper dětskému světu.

Kdo má zájem, může si vyplnit dobu své návštěvy ve zdejší kavárně četbou některé z nabízených knížek, případně si některou odnést a zanechat tam místo ní od sebe jinou, tak, jak se to dnes rozšířilo již i u nás.

Pokud vás má pozvánka zaujala, určitě svého rozhodnutí nebudete litovat. Milé prodavačky byly potěšeny mou informací o existenci portálu i60 a srdečně vás zvou.

knihy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%