Velká módní soutěž:
Odvaha se počítá

Velká módní soutěž:
Odvaha se počítá

12. 3. 2015

Tak jsem se rozhodla, že do toho také půjdu. Ve dvaašedesáti by se asi mělo vyzkoušet i něco nového. Ale řeknu vám, že to vůbec není jednoduché. Jsem Kozoroh, introvertní melancholik a celoživotní pesimista, což je docela vražedná kombinace. A přitom se docela ráda směju, mám ráda humor, hlavně anglický, a někdy je prý se mnou i zábava. Anebo je to opožděné plnění jednoho holčičího snu.

Studovala jsem oděvní školu a už tenkrát se dělávaly módní přehlídky. Jenže v té době jsem byla hubená plochá holka a tenkrát frčely poněkud vyvinutější manekýny. Takže se na mě nikdy nedostalo. Moje uražené ego se z toho naštěstí dostalo, ale dál už jsem to nezkusila. Po své nemoci jsem trochu přehodnotila, nad čím se trápit a co za to nestojí. Co mě ale spolehlivě vytočí, je lidská hloupost a vandalismus.

Záliba v hezkém oblečení mi naštěstí zůstala, a tak se snažím svůj šatník sem tam obnovit. Musím opatrně, protože k nelibosti své rodiny ujíždím na kabelkách a botách. S tím jdou ruku v ruce trika, kalhoty a různé jiné doplňky. No řekněte, milé dámy, určitě v tom nejsem sama, že? No a tak, když už to přeženu, udělá mi rodina přehlídku, já vezmu velkou tašku, nandám do ní, co podle nich už nebudu potřebovat, a odnesu to na blízkou Charitu. Jsou moc rádi a mě zase potěší, že ty věci ještě někomu budou k užitku.

Nemám ráda zimu, protože mi nepřináší radost z oblékání. Proto jsem si pro svou prezentaci zvolila letní outfit. Cítím se v něm dobře a uvolněně. Zde jsem zvolila lehké tričko s potiskem a capri kalhoty. Ručně pletený bavlněný svetr (vlastní výroba) je nezbytným doplňkem v chladnějším počasí. Preferuji zásilkový obchod a také toto oblečení (kromě svetru) je vybráno z katalogů, kabelka a sportovní boty v oranžové barvě oživí celkový vzhled.

Šperk v kombinaci černostříbrné a černé náušnice doplňují výsledný obraz. Náramky na levé ruce nosím jako talismany, takže jsou se mnou všude. Mám ráda barvy a ty k létu patří. Střídám barevná trika s potiskem nebo bez v pastelových barvách, tuniky, které zakryjí určité tělesné nedostatky, volné topy a k tomu třičtvrteční nebo capri kalhoty, občas bavlněné sukně. Pokud je chladněji, volím dlouhé plátěné kalhoty a lehký svetřík. Z doplňků ráda nosím ručně dělané šperky nebo bižuterii, a aby to bylo kompletní, léta používám přírodní kosmetiku Ryor. Dám na svůj vnitřní hlas, který máme určitě všichni, a ten mi napoví, co dělat, abych nevypadala jako klimakterický diblík nebo klaun.

Takže, abych to shrnula. Dámy, dejte na svůj vnitřní hlas. Myslím si, že většinou neporadí špatně. Mimochodem, to křeslo je po posteli můj druhý nejoblíbenější kus nábytku v bytě.

Přeji všem jen to dobré.

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Na paní Naděždě je vidět, že studovala kreativní obor, protože barevná kombinace jejího outfitu je dokonalá. Jemná barva máty s korálovou červení je opravdu skvělá. Líbí se mi i krátké kalhoty a doplňky, také boty, které jsou barevně přesně k oblečení. Jediná věc, kterou bych vytkla Nadě, je halenka, jež se k celému zbytku moc nehodí - tedy barevně ano, ale kytky na halence coby romantický prvek a k tomu sportovní boty. Kdyby byly boty jiné, nebo kdyby halenka nebyla kytičkovaná a romantická, bylo by to na jedničku.

Hodnotím známkou 2

 

Elen Zajíčková:
Paní Naděžda svým modelem vnesla závan léta do chladných dnů. Z těch fotek sálá pozitivní energie, pohoda a harmonie. Barevné tričko báječně doplňuje sportovní kalhoty v neutrální šedé. I když k zeštíhlení postavy paní Naděždy by lépe prospěl výrazný vzor spíš v oblasti ramen a NE boků, i tak jí to velmi sluší. Právě barevnost mohutných sportovních sandálů v odstínu teplé oranžové, která se částečně objevuje  i na tričku, kabelce a náramku, zvyšuje efekt a zajímavost. Akcenty studené a teplé barvy opakující se na oblečení a doplňcích jako by evokovaly přechod zimy do jara. Skvělá barevná kombinace. 

Hodnotím známkou 1-

 

Scarlett Wilková:
Naďa je velmi sympatická tím, jak o sobě píše, ale co se týká oblečení, které zvolila, mi radost neudělala. Pro mě v něm vypadá jako typická nenápadná usedlá paní. Chápu, že k oblečení pro volný čas patří pohodlné boty a od určitého věku každá víme, že pohodlí je důležitější než paráda, ale tento typ bot ke capri kalhotám je vždy vražedná kombinace, která by neslušela ani dvacetileté topmodelce. Na Nadě je vidět, že přemýšlí nad barvami, umí je ladit, ale tento celek prostě není slušivý. Vzorované tričko, tuctové kalhoty, které moc nesedí, a sportovní outdoorová obuv, jež patří do hor, to je taková ta obvyklá česká nuda.

Hodnotím známkou 3 

 

Redakce:
Jeden z nejlepších textů, jaký jsme obdrželi. A navíc upřímný a otevřený. Paní Naďa skládá věty s lehkostí a elegancí. Nikde nic neschází, ani nepřebývá.

Hodnotíme známkou 1

 

Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,95

Celková výsledná známka je 1,89

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.