Elektrokolo: letošní hit
při putování po Rakousku

Elektrokolo: letošní hit
při putování po Rakousku

19. 6. 2012

Rakousko je rájem turistů především v zimním období, tisíce Čechů tam jezdí na lyže. V posledních letech však roste zájem o Rakousko i v letních měsících, což také potvrzuje Renata Kutzendorfová, majitelka cestovní kanceláře Mauthner, která se na Rakousko specializuje již řadu let. 

Co zajímavého nabízí podle Vás Rakousko v létě?

Rakousko je náš soused a hlavně i země, přes kterou se dostaneme k moři. Je proto škoda, když nádhernou krajinu plnou kontrastů vidíme jen z okna auta či z dálnice. Díky své blízké poloze se nabízí možnost strávit zde aktivní dovolenou i na kratší termín a vlastní dopravou.

Můžete se projíždět na vlastních či zapůjčených elektrokolech po mnohakilometrových cyklostezkách podél řek, v okolí jezer či si užívat vysokohorskou turistiku, zájmu se těší i nordic walking. Všechna střediska mají výborné zázemní s wellness službami, bazény, koupališti, lanovkami atd. Stačí si jen uvědomit, co chci zažít, a není problém najít vhodnou lokalitu. V mnoha penzionech, hotelech, biofarmách, apartmánech najdeme odpovídající úroveň ubytování dle našich představ a peněženek s typickou rakouskou domácí atmosférou. K té přispívá i vynikající kuchyně, která je zejména v Korutanech, již trochu promíchána s italskou. Na všech farmách lze pak ochutnat mléčné domácí výrobky jako sýry, mléko, jogurty… Každého člověka pak uchvátí květinová výzdoba penzionů, domků, městeček a velkých měst. Je to dokonalá souhra života člověka s přírodou a velký respekt před ní.

O které destinace či lokality je letos největší zájem a proč?

Jako každý rok se zvyšuje zájem o destinace, kde se může spojit turistika/cykloturistika s možností koupání, poznáním regionálních zajímavostí. Ideální jsou proto oblasti kolem jezer, zejména v Korutanech či Salcbursku. K tomu slouží výhodné slevové karty, které rakouské spolkové země, oblasti a města nabízejí svým hostům. CK Mauthner nabízí ještě např. v Korutanech u Ossiachersee k vybranému ubytování výhodnou kartu pro zkrácený pobyt, kterou nelze koupit v běžném prodeji.

Lidé jezdí do Rakouska často za cyklistikou. Kde jsou podle Vás nejlepší podmínky pro kola?

Letošním hitem se stává elektrokolo, které je možné si zapůjčit na mnoha místech právě vhodných pro cyklo. Výlety na elektrokolech jsou zábavné pro rodiny s dětmi i pro skupiny.
K dispozici jsou také kola dětské velikosti i přívěsné vozíky pro malé děti. Různé stupně podpory šlapání (od „žádné podpory“ až po „vysokou“) umožňují zvolit vhodný výkon elektromotoru podle individuální kondice cyklisty, takže každý může bez problémů zvládnout i delší výlety. Baterie kola bývá nabita cca na 70 km, místa k dobití jsou dle informačních materiálů k dispozici v různých penzionech, hotelech apod. V Rakousku jsou stovky asfaltových, nenáročných cyklostezek perfektně značených, takže nikdo se nemusí bát, že by zůstal bez pomoci. Velmi lákavá je trasa Dunajské cyklostezky, kde jedeme podél řeky lemované hrady, zříceninami, vinicemi nebo případně je možné si zpestřit – zkrátit výlet projížďkou lodí.

Jaká místa byste doporučili seniorům – pro pěší turistiku, kolo či wellness?

Velmi oblíbená oblast pro turistiku je ledovec Dachstein, kde na vrcholu nás čeká např. Dachstein Sky Walk - nově otevřená panoramatická vyhlídka umožňující dohlédnout až na vrcholky Šumavy či Ledová jeskyně. Dále pak světoznámé městečko Hallstatt, kdy po projížďce po jezeře můžete nahlédnout do Solných dolů. V bývalém letním sídle císaře Františka Josefa Bad Ischlu lákají svou pestrou nabídkou a imperiálním šarmem EurothermenResort a Vital Resort Villa Seilern. Za zmínku stojí také třetí v trojlístku EurothermenResort v Bad Hallu. Toto lázeňské centrum, které má pramen s největším obsahem jódu ve střední Evropě, bylo nedávno kompletně zrenovováno. Léčebné lázně Revital Aspach na západě Horního Rakouska mají svůj vlastní a velmi účinný koncept na zdraví, spokojenost a dlouhověkost. Pro cykloturistiku jsou již zmiňované oblasti jezer např. Wolfgangsee, Zell am See, kde je pro relaxaci možnost jízda parníkem či lanovkou na některý vrchol z okolí.

Jsou senioři častými klienty Vaší CK?

CK Mauthner je již na trhu přes 20 let a máme úzkou specializaci, zejména na Rakousko. Máme mnoho věrných stálých zákazníků, kteří s námi každoročně jezdí za svými sny. Snažíme se proto flexibilně přizpůsobovat  jejich potřebám, kteří za tak dlouhou dobu existence již spadají do věku seniorů.  

Jaké konkrétní zájezdy či pobyty byste našim čtenářům mohli nabídnout?

Dle současných trendů stále více lidí využívá individuální cestování, aby si mohli lokalitu více užít dle svých představ, fyzických schopností a jednotlivých zájmů jednotlivců. CK Mauthner proto nabízí individuální zájezdy s návrhem konkrétního programu, kterých se mohou účastnit dvojice či větší skupiny v termínu, kdy se shodnou. Jde o nenáročnou cykloturistiku v okolí Salcburských jezer. Samozřejmě myslíme i na zájemce o organizovaný pobyt a na podzim jsme zejména pro seniory připravili oblíbený zájezd s turistikou, relaxací do známé oblasti Dachsteinu. Nemůžeme opomenout vánoční adventní zájezd do Vídně, jež se liší od ostatních nabízených, a to o fakultativní nabídku návštěvy operního představení ve Vídni, přejezd mezi místy vlastním busem a přítomnost průvodce po celou dobu zájezdu.

Mají senioři u vaší CK nějaké výhody či slevy?

Rakouští partneři se též přizpůsobují současnému zájmu zákazníků, zejména seniorům. Některé hotely mají přímo v zajímavé nabídce slevu pro seniory. CK Mauthner poskytuje věrnostní slevy, časové slevy. Snažíme se flexibilně reagovat při poptávkách na míru. Záleží na velikosti skupiny, typu ubytování, termínu atd. Naše heslo zní: „vždy musí být spokojeny obě strany“, v naší práci jdeme vždy na hranu možného.

cestování cestovní kanceláře cyklistika
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.