Můj fígl: Jak zahustit polévku bez jíšky?

Můj fígl: Jak zahustit polévku bez jíšky?

27. 2. 2015

Máte rádi klasickou českou bramboračku nebo gulášovku, ale bojíte se, že je jíška moc kalorická a vy budete přibírat na váze? Poradím vám docela malý trik, aby se "vlk nažral a koza zůstala celá". 

Místo tradiční jíšky s tukem a moukou, která je hutná a je to kalorická bomba, vezměte suchou teflonovou pánev, na ni dejte (na 2 litrový hrnec polévky) asi dvě až 3 lžíce hladké mouky a nasucho jí opékejte do požadované barvy polévky. Musíte ji stále na pánvi míchat, lehce se připaluje. Opečenou mouku ihned vsypte do vařící polévky a zamíchejte. Mouka se rozpustí a polévka získá chuť i barvu jako s jíškou.

Ta trocha mouky vám moc kalorií nepřidá a mohou si pochutnat i "žlučníkáři", kterým tuk vadí. Dělám to už řadu let a všichni mí strávníci jsou spokojení. Pro zjemnění chuti se může dát do hotové polévky oříšek čerstvého másla.

Můj fígl recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.