Máte rádi baroko?
Přijeďte do Kunína

Máte rádi baroko?
Přijeďte do Kunína

19. 6. 2012

Zámek v Kuníně na Novojičínsku byla před dvaceti lety k zániku odsouzená ruina. Díky historikovi Jaroslavu Zezulčíkovi a dalším nadšencům se změnil v jednu z nekrásnějších barokních památek na severu Moravy. Teď se tam chystá velká slavnost, na které si přijdou na své lidé nejrůznějšího věku a zálib.

Kunínské zámecké oslavy jsou velmi oblíbené, ta letošní je připravená na sobotu 23. června. „Návštěvníci se mohou těšit na historickou fresku se spoustou kostýmovaných účinkujících, jezdců na koních, vojáků, kejklířů, dobovou hudbou a historickým jarmarkem,“ láká Jaroslav Zezulčík, který se tam stal kastelánem. „Zámek se vrátí o staletí zpět a lidé tady potkají zde i hraběnku Walburgu, která letos slaví 250 let od svého narození ,“ vysvětluje.

Prohlídky zámku a zámeckých komnat začínají od 9.00 hodin. V pokojích bude znít hudba dávných mistrů v podání Barokního tria. Od 10.00 začíná v zámeckých zahradách dobový

jarmark, bude nachystáno bohaté občerstvení a to až do pozdních večerních hodin. Mezi 13.00 až 18.00 hodinou mohou hosté navštívit také hrobky bývalých majitelů zámku na nedalekém hřbitově a to i s odborným a velice zajímavým výkladem.

Vlastní kulturní program začíná od 13.00 hodin historickým průvodem. Na velkém pódiu vystoupí řada kapel od cimálovky přes country skupinu až po Band Marcela Woodmana.

(sca)

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.