Vtipnější vyhrává: Outfit
na schůzku s kozlem

Vtipnější vyhrává: Outfit
na schůzku s kozlem

13. 2. 2015

Nebyl to vymyšlený tah. Došlo k němu shodou okolností. Za pěkného červnového dne minulého roku jsme se s Kubíčkem, mým vnoučkem, vydali do zoologické zahrady. O "outfitu" jsem byla poučena sotva před týdnem, na mé první módní přehlídce. Dříve, ačkoliv jsem vždy pečlivě vybírala kousky oblečení a doplňky k nim, mě nenapadlo, že bych jim tak troufale mohla říkat.

Dnes, pro příležitost slunečného dne, veselého vnoučka a dobré nálady, jsem na sebe"hodila" (od slova ohoz alias outfit) červené široké kalhoty z chladivého lnu, optimistickou halenku posypanou květy a přes to, co kdyby zafoukalo, lehké bavlněné sáčko. Bez ozdob z domu neodejdu, takže bílé korálky do uší, drobný korálek na krk a nějaký prstýnek. Bohužel jsem "neřešila" obuv a kabelku.

Trošku jsem to odflákla. Botky byly sice pohodlné, do ZOO jako stvořené, leč již trošku "sešmajdané". Kabelka zánovní,a le ta barva! No, kde jsem dala oči?! Jedlově zelená k této jásavé červené kombinaci? Ale co, byla patřičně velká na úschovu svačinky, pamlsků, pitného režimu a jiných nezbytností pro takovou výpravu.

V malém výběhu, kde s kozičkami běhají i malé děti, nás zaujal rohatý černý kozel. Zjevně šéf celé té kozí famílie. Jenže teď přestal hlídat své svěřence a plně se soustředí na blýskavý kousek staniolu, který tady odhodilo neposlušné člověčí mládě. Ta věc se mu zamlouvá. Stačí okamžik a žvýká "tu dobrotu" ve svých bradatých kozích pyscích. Kubíčkova maminka, náruživá ochránkyně němé tváře, neváhá ani chvíli, vrhne se na kozla a zkouší mu vyrvat blýskavé sousto z huby. Nedaří se.

Ale od čeho jsem tu já? Se svým pedagogickým vzděláním a mnohaletou zkušeností z "terénu"? Přistupuji rozhodným krokem ke kozlíkovi, natahuji nesmlouvavě ruku k jeho tlamě a rezolutně přikazuji. "Dej to sem!" Toho jsem se nenadála! Kozel vyplázl jazyk a odevzdal do mé dlaně kýžené sousto. Bez odmluv, spořádaně. Pak si ještě vyžádal společné foto. Na památku.

Nevím, zda zapůsobil můj pedagogický um či ženský šarm podtržený skvěle vybraným outfitem, ale byl to úspěch!

S kozlíkem jsme se rozloučili a s pocitem dobře vykonané záchranné práce jsme se věnovali dalším obyvatelům ZOO a jiným kratochvílím. Mohu jen konstatovat, že zvolený úbor se hodil jak k počasí, tak ke všem hrátkám, zamlouval se kozlíkovi a já jsem v něm strávila nádherné odpoledne se svým vnoučkem, na které budu dlouho vzpomínat .

Vzhledem k tomu, že v této soutěži se mi nedostane profesionálního známkování, oznámkuji se sama. "Model" byl vybrán vhodně ke všem aktivitám slunného dne a nebýt mírně sešlápnutých bot, což z fotografie není patrné a barevně nevhodně zvolené kabelky, která takjaktak splnila svůj účel, zasloužil by si jedničku, kterou mu tímto uděluji.

 

Umíte si udělat legraci nejen z ostatních, ale také sami ze sebe? Dokážete vymyslet a popsat veselý příběh? Podařilo se vám zachytit svým fotoaparátem, videem či mobilním přístrojem nějakou veselou příhodu či situaci? Vyštete své veselé příspěvky či footografie do naší soutěže "Vtipnější vyhrává" a získejte některou z cen. Více informací najdete zde.
Vtipnější vyhrává ZOO
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.