Dejte si chutný i zdravý
salát z čínského zelí

Dejte si chutný i zdravý
salát z čínského zelí

8. 2. 2015

Z čínského zelí dělám velmi jednoduché a rychlé saláty k masu i jako samostatný pokrm. Vycházím z tohoto základního receptu:

Opláchnuté listy rozkrojím nejdřív podélně a pak příčně na jemnější nebo hrubší proužky. Přidám zálivku ze šťávy z půlky citronu, lžíce medu a lžíce olivového oleje. Dobře rozšlehaná má mléčný vzhled, ale záleží na barvě medu. Olej může být klidně i jiný.

A pak už jen přidávám jednotlivé ingredience. Dle libosti například kopr, strouhanou mrkev, proužky papriky - velmi hezky vypadá salát s paprikami různých barev, zelenou cibulku, na kostičky nakrájenou červenou cibuli, ředkvičky, řapíkatý celer, rajčata, avokádo, jablko, pomeranč, mandarinky, hroznové víno, cukrový meloun, olivy. Fantazii se meze nekladou. Zajímavé jsou i kombinace s různými ingrediencemi.

K večeři může být s kousky ryby, strouhaným sýrem, vejci či zbytkem vařeného nebo pečeného masa.

Salát je nejen osvěžující, ale hlavně plný vitamínů, minerálů a tolik potřebné vlákniny, aby naše zažívání dobře fungovalo. V době chřipek to funguje. Celou zimu mám doma čínské zelí v zásobě. Protože jsme jen dva, postupně listy otrhávám. Než zelí úplně spotřebuji, koupím další.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.