Vtipnější vyhrává: Mýval

Vtipnější vyhrává: Mýval

3. 2. 2015

Řád carnivora (šelmy), čeleď procyonidae (medvídkovití), druh procyon lotor - mýval severní. Neskutečně šikovný, neobyčejně zvědavý a mimořádně všetečný tvor.

Znal jsem v Liberci - Dolním Hanychově rodinu, kde mýválka měli. Působil jako demoliční četa, zručně rozebral předměty, o nichž se majitel naivně domníval, že ani rozebrat nejdou, a páníčka miloval tak, že když ten se domníval, že si dá po obědě dvacet, mýválek počkal, až pán usne, vlezl mu na břicho a šťoural mu pacičkou v nose.

Nuže, nakládali kdysi někde na východním pobřeží Spojených států kontejner se sběrným zbožím. V USA the groupage goods, v Německu Sammelgut a u nás sběrné zboží, to jest v jednom kontejneru zboží pro více příjemců. Ten kontejner voněl přímo neodolatelně, protože mimo různé nejedlé a tedy bezcenné krámy obsahoval několik palet s granulkami pro pejsky a kočičky a - naštěstí - také palety s americkým pivem v plechovkách (brrrrr!). Té vůni jeden chlupáč neodolal, vlezl dovnitř, nafutroval se granulemi, prokousl a vychlemtal plechovku s pivem. Takže se znamenitě zpumprlíkoval, a když se probral z opice, houpal se na Atlantiku, nabrav kurs na Hamburg. Nic si z toho nedělal, v kontejneru si debužíroval, žízeň zaháněl zlatavým mokem, udržuje si permanentní opici.

V Hamburgu se s kontejnerem nepárali - šup s ním na nákladní expres a Deutsche Bundesbahnen promptně doručily kontejner s chlupatým banditou na pohraniční přechodovou stanici a s ČD zásilka dorazila na nákladové nádraží Praha 6 - Žižkov.

Došlo na nevyhnutelné - na Žižkově pracovníci spedice pod dohledem celníka otevřeli kontejner - a ejhle - zjištěno poškození zboží! Všechno vyložit, sepsat protokol, pořídit dokumentaci, a tak byl posléze objeven živý, přecpaný, avšak totálně zpanákovaný medvídek.

Imigrační řízení proběhlo bez zbytečných formalit jen přes veterinární ordinaci, kde bylo zvířátko shledáno zdravotně způsobilým pro adopci. Opatrovník se totiž našel mezi pracovníky spediční firmy ještě ten den a mývalí pubescent našel nový domov, kde byl hýčkán, mazlen a rozmazlován. Údajně dospěl k názoru, že emigrace z USA zase nebyl tak špatný nápad - jen Anheuser-Bush prý docela ochotně vyměnil za Staropramen.

 

 

 

 

Umíte si udělat legraci nejen z ostatních, ale také sami ze sebe? Dokážete vymyslet a popsat veselý příběh? Podařilo se vám zachytit svým fotoaparátem, videem či mobilním přístrojem nějakou veselou příhodu či situaci? Vyštete své veselé příspěvky či footografie do naší soutěže "Vtipnější vyhrává" a získejte některou z cen. Více informací najdete zde.


Vtipnější vyhrává
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.