Tři světové medaile z rychlobruslení

Tři světové medaile z rychlobruslení

14. 2. 2015

Po vítězství na letošním mistrovství světa v nizozemském  Heerenveenu v závodě na 3000 metrů žen  Martina Sáblíková získala zlatou medaili i v pátek 13.února  i na 5000 metrů. Je to trať, na které vyhrála i na loňských olympijských hrách v Soči. Na 3000 m prohrála Martina v Soči 2014 právě s holandskou soupeřkou Ireen Wüstovou, kterou ale ve čtvrtek 12.února porazila na domácím ledě.

Získala tak už šestnáctou medaili na mistrovství světa. Z toho 11 zlatých. 4 stříbrné a jen jednu bronzovou.V pátek 13. února by mohla získat jubilejní zlatou medaili do tuctu. :-)

Fenomém Martina Sáblíková

Odborníci na rychlobruslení oceňují její velký cit pro skluz na ledě, díky kterému poráží i evidentně fyzicky vyspělejší soupeřky. Její psychická odolnost je také na vysoké úrovni a dokáže soupeřky porážet podle taktického plánu trenéra Petra Nováka a přetrpět silné bolesti při únavě svalů zaplavených kyselinou mléčnou. Martině se opravdu opět  podařilo zvítězit na její nejoblíbenější trati.  Porazila rovnoměrným tempem opět jinou výbornou soupeřku z domácího Nizozemska.
Zvítězila na 5000 m na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 i v Soči 2014. Z olympijských her už přivezla 5 medailí. Vždy to udělá radost mnoha fandům sportu z naší malé země.

Nečekaná bronzová medaile Karolíny Erbanové

Bývalá svěřenkyně trenéra Petra Nováka, kdysi začínala s ženským hokejem. Byla sice tréninkovou kamarádkou Martiny Sáblíkové, ale zaměřovala se pžedevčím na krátké tratě 500 - 1000 - 1500 metrů. 
V současné době bydlí v Nizozemsku, kde trénuje ve skupině pod vedením domácích trenérů a společně s nizozemskými děvčaty. Sice měla nabídku získat nizozemské občanství, ale zatím reprezentuje ještě Českou republiku. Má ideální tréninkové podmínky v kryté hale v Heerenveenu, kde právě  probíhá mistrovství světa. Martina Sáblíková nemá v Čechách žádnou krytou halu a musí jezdit trénovat do Německa, Norska, Itálie nebo Nizozemska.Dříve trénovala jen na rybnících venku.

V pátek 13.ůnora získala bývalá juniorská mistryně světa svoji první medaili na mistrovství světa mezi dospělými ženami. Porazila dokonce i olympijskou vítězku ze Soči Kareen Wüstovou, se kterou nyní trénuje. Ve fotogalerii se mi podařilo z televize zachytit moment, kde Karolínu Erbanovou přátelsky plácla do zad její starší soupeřka Wüstová.

Na lyžařských mistrovstvích světa letos čeští reprezentanti zatím žádné medaile nezískali, a tak snad se Šárka Strachová o nějakou pokusí ve slalomu žen v americkém Vailu. Rychlobruslařky dávají dobrý příklad.



sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...