Vtipnější vyhrává: Oknem

Vtipnější vyhrává: Oknem

28. 1. 2015

Ach, jo. To bude zase keců, až se vrátím domů. Kde jsi byla? S kým si byla? Cos jsi tam dělala? Byla jsi slušná? Abych se za tebe nemusela stydět!

Lenka celou dobu, co šla s kamarádkami, přemýšlela, co řekne rodičům, aby jí nedali kázání a ona mohla jít v klidu spát. Byla po diskotéce unavená a na spory s maminou a tatíkem neměla jedinou chuť. Navíc se pohádala s klukem, co se jí docela líbil, ale ukázal se jako totální ignorant.

Pomalu kráčela k domu, a hledala klíče s tím, že snad proklouzne jako myška a ani nikoho nevzbudí. Ale den blbec je den blbec a klíče místo v kabelce měla v pokojíku na stolku. Zhnuseně si pomyslela, tak a teď jsem v hajzlu. Mám zazvonit, nemám zazvonit? Nakonec zvolila méně riskantní variantu.

Mamka nikdy nemá v ložnici zavřené okno, protože by neusnula. Vlezu oknem, pomyslela si. Od nápadu ke skutku u ní není nikdy daleko, a tak jako veverka se vyšplhala na okno a přes milé rodiče proklouzla do svého pokojíčku. Nejraději by od radosti, jak to zvládla, znovu tancovala, ale musela být zticha. Tak se uchichtla, na adresu spánku rodičů pronesla něco nelichotivého, vlítla do noční košilky a s úsměvem se chystala ke spánku. Už pomalu zabírala, když zaslechla podivné zvuky u rodičů. Vstala a šla poslouchat, co se děje, ale ty zvuky byly divné, a tak nakoukla do dveří a rázem z ní byla žena Lotova. Stála ve dveřích neschopná slova a vytřeštěnýma očima koukala na chlapy v černých kombinézách, na hlavách měli kukly s otvory na oči a pusy a ozbrojení, jako kdyby šli zatýkat bandu teroristů. Zbraně mířily na vykuleného tátu, který pořád dokola šeptal.

"Pánové, prosím vás, jen potichu nebo vzbudíte manželku a pak nám bude naše ložnice malá. Věřte mi a buďte rádi, že má spaní jako pařez," žadonil táta zakuklence.

Mamča měla půlnoc a ještě se usmívala ze snu. Lenka sklouzla očima na maminu a fakt. Máma spala jako Šípková Růženka, pusu našpulenou jako k polibku a ještě se usmívala. Táta se klepal jako ratlík, jen nevím, jestli strachem z rychlé roty, nebo že se probudí rázná, všeho schopná mamina.

Najednou do ní zezadu někdo narazil, Lenka se otočila a vetřelce praštila, ale on to chudák vzbuzený brácha. Petr je velmi citlivé dítě a po té bombě, co dostal od své něžné sestry, se sesunul k zemi a to prosím už v patnácti vypadal jak mladý Herkules. To konečně probudilo otce k činu. Vyskočil z postele a hnal rychlou rotu i s dětmi z ložnice do kuchyně.

"Honem do kuchyně, prosím, dělejte."

A představte si, že dělali, ale cestou si prohlédli všechny pokoje a v kuchyni teprve řekli, co se stalo. Náš nespavý soused viděl Lenku, jak leze oknem domů a pod vlivem akčních seriálů a přelouskaných detektivek usoudil, že je přepadli lupiči, a zavolal rychlou zásahovku. A pak už se bavil pohledem, co se děje. Já si stejně myslím, že nešlo nepoznat štíhlou, drobnou dívku v minisukni a že to udělal na potvoru. Chlap jeden nerudný. Když prohlídli celý dům a konečně se všechno vysvětlilo, překvapil je vysoký hlásek nejmladší ratolesti.

"Teda, vy si tady hrajete na lupiče a policajty a mě a maminku nenecháte spinkat. Já ji jdu vzbudit a ona vám nabančí," a s moldánkama utíkal do ložnice.

Před dveřmi ho odchytil táta.

"Honzíku, ale hra už skončila a poldové jdou spát a my také. Bylo by škoda ji budit, když tak hezky spinká, víš, jak je unavená za celý den, přemlouval tatík Honzu.

Ten se na něj koukl moudrýma očima a zapřemýšlel.

"Tak jo, ale já jdu spát za maminkou, kdyby zase někdo přišel si hrát. Ty bys mě nevzbudil, ale maminka ano."

Lehce vklouzl pod peřinu za maminou a ta byla vzhůru hned, jak ucítila ručky svého syna na krku.

"Copak, jdeš spinkat za mnou?"

"Jo, maminko, a zítra si spolu budeme hrát na policajty a zloděje sami, když nás nevzbudili, že jo?"

"To víš, že jo, a teď spinkáme, ať máme sílu," zašeptala máma synkovi do vlasů a oba usnuli spánkem spravedlivých.

P.S.: Příběh se opravdu stal, a to mně:-)

 

Umíte si udělat legraci nejen z ostatních, ale také sami ze sebe? Dokážete vymyslet a popsat veselý příběh? Podařilo se vám zachytit svým fotoaparátem, videem či mobilním přístrojem nějakou veselou příhodu či situaci? Vyštete své veselé příspěvky či footografie do naší soutěže "Vtipnější vyhrává" a získejte některou z cen. Více informací najdete zde.
Vtipnější vyhrává
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.