Světu vládne móda pixie.
Krátký střih, který omlazuje!

Světu vládne móda pixie.
Krátký střih, který omlazuje!

17. 1. 2015

Tento trend je dobré znát. Jedná se totiž o účesy z krátkých vlasů. Hodně krátkých vlasů. Nejde však o ulítlou módu, která sluší jen mladým děvčatům. Právě naopak. Tento styl lichotí zralým ženám.

Když jsme na i60 před rokem a půl zveřejnili článek Krátké nebo dlouhé aneb Hledá se ideální účes pro starší dámu, stal se jedním z nejčtenějších v historii našeho portálu. Ukázalo se, že vyšší věk v žádném případě neznamená sklon k usedlosti, konzervativnosti. Naopak, starší ženy přemýšlejí nad účesy snad ještě víc než mladá děvčata. Ta si stáhnou dlouhé vlasy do culíku a je to. Ale po padesátce? Culík už není tak hustý a lesklý jako býval. Vlasy jsou jemné, šedivějí, vypadávají. A ženy se zamýšlejí: Sluší mi můj dosavadní účes k stárnoucímu obličeji? Proto je třeba čas od času zjistit, jaké možnosti se pro naše vlasy nabízejí. Právě současný trend, kterému se říká pixie, tedy hodně krátké klukovské střihy, může být pro mnoho dam to pravé.

Twiggy, Hepburn, Farrow

Tak si to shrněme. Pixie je tak trochu návrat do mládí dnešních zralých žen. Jedná se o ultrakrátké vlasy. Takové nosila kdysi třeba modelka Twiggy. Nebo Audrey Hepburn s takovým účesem okouzlila svět ve filmu Prázdniny v Římě. Měla ho třeba i herečka Mia Farrow.

Ne, neříkejte teď: No jo, ty byly mladé. Takový krátký klukovský účes s úspěchem nosí například herečka Jana Štěpánková či její kolegyně Dana Syslová. A to jsou dámy v letech a jak dobře vypadají. Nedávno trendu krátkých vlasů propadla řada současných hollywoodských krásek: Halle Berry, Keira Kinghtley, Anne Hathaway, Emma Watson. Všechny tyto mladé krasavice shodily hřívu a šly do stylu, kterému se říká "na kluka."
Nejlepší odpovědí všem, které by se snad bály, je herečka Judi Dench, která loni oslavila osmdesátku. Ta má přesně ten účes, o kterým tady vedeme řeč.

Stačí dobrý střih

Chce to trochu odvahy a dobrou kadeřnici. Pozitivní zpráva je, že takový účes se dá udělat i z jemných ne moc kvalitních vlasů. Stačí se jen naučit se jej pak upravovat. Není třeba žádné kulmy, kartáče, natáčky či fény. Pokud je účes dobře ostříhaný, a to je podmínka, stačí prohrábnout prsty namočenými ve vosku. Ten je vhodnější než gel, přece jen od určitého věku není ideální, aby dáma měla hlavu lesknoucí se, tedy takovou, jakou nosí nagelovaní mladíci. Vosk vlasy zpevní, vytvaruje a dodá jim lesk jen decentní.

Pixie omlazuje

Pixie styl neznamená nechat si vyholit krk a oblouky za ušima. Je to účes rafinovaný. I když krátký, dodává ženskost, protože z vlasů trčí různé pramínky, ofina není stejnoměrná, na temeni je rozčepýřený. Zkrátka, omlazuje.
Vhodné je vyvarovat se mu jedině, když má žena příliš silný obličej, kterému by nesedělo být obnažený a zvýrazněný. Ale dobrá kadeřnice si i v takových případech ví rady. Stačí nechat delší ofinu či vlasy nevystříhávat u uší.
Pixie stojí za to vzít na vědomí. Pro hollywoodské herečky možná jde jen o přechodný trend, ale pro mnohé ženy může být právě nalezením toho pravého účesu pro vyšší věk.

Tady je pár ukázek, čemu se vlastně pixie říká. Co v yna to, líbí?

móda účesy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.