Na STK se již nevydávají
zelené emisní známky

Na STK se již nevydávají
zelené emisní známky

9. 1. 2015

Řidiči absolvující od letošního roku prohlídku ve stanicích technické kontroly (STK) už nedostanou zelenou známku, kterou se na registračních značkách vozidel označovala kontrola emisí. Nová vozidla tak mohou mít na značkách pouze červenou značku. Majitelům vozidel, kteří kontroly absolvovali dříve, ale ministerstvo dopravy nedoporučuje staré zelené známky strhávat. Mohli by tím poškodit ostatní znaky registrační značky.

Řidiči však mají nadále povinnost absolvovat obě prohlídky. Je tak nutné s vozidlem nejprve projít stanicí měření emisí, a pokud je vše v pořádku, následně podstoupit i kontrolu technického stavu. Smyslem změny, která vyplývá z novely zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, je snížení administrativní zátěže a úspory peněz pro STK.

Součástí zákona, který začal platit začátkem ledna, je i zrušení možnosti takzvaných polopřevodů aut, kdy původní majitel vozidlo na registru odhlásí, ale nový jej zaregistrovat nenechá. O rok na leden 2016 bylo odloženo zavedení registračních značek na přání, tedy možnosti vybrat si za úplatu kombinaci znaků na své poznávací značce, a zavedení povinného focení aut při kontrolách na STK.

auta
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.