Foto

Češi si nechají od obchodníků
líbit mnohem víc než ostatní

12. 11. 2011

Češi jsou společně s francouzskými spotřebiteli nejbenevolentnější vůči špatným zákaznickým službám. V Česku přesto kvůli špatné péči přešla ke konkurenci více než polovina zákazníků, vyplývá z průzkumu společnosti Genesys. Jeden naštvaný zákazník, který ukončí obchodní vztah, stojí podle průzkumu tuzemské firmy v průměru 2822 korun. Kvůli špatné firemní péči o zákazníky přichází česká ekonomika o zhruba 19,3 miliardy korun ročně.

Zatímco Češi patří k těm nejbenevolentnějším, nejméně prý snášejí špatnou péči Brazilci a Poláci, kteří jsou i ochotnější přejít ke konkurenci. „Češi a Francouzi ukončí kvůli nespokojenosti méně než jeden obchodní vztah (za rok), Brazilci a Poláci více než dva,“ uvedl Patrik Ort z Genesys.

Tuzemští spotřebitelé podle něj sice houfně ke konkurenci neodcházejí, ale o to více jsou naštvaní a šíří nespokojenost dále. „Mají tendenci volat na zákaznické linky častěji než jiné národy a na špatné služby si stěžovat. Nespokojeností navíc odrazují další potenciální zákazníky,“ poznamenal Ort.

Nejvíce jsou Češi citliví na způsob vyřizování reklamací, naštve je i neschopný operátor s nedostatkem pravomocí požadavky řešit. Proto zákazníky naopak nejvíce potěší kompetentní a proaktivní zástupci klientské péče, kteří mají dostatek kompetencí pro řešení problémů.

Průzkum byl proveden na reprezentativním vzorku téměř 9000 spotřebitelů v 16 vyspělých zemích v Severní Americe, Latinské Americe, Asii a Evropě.

nákupy podvodníci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.