Mariánské Lázně 3:
město a zpívající fontána

Mariánské Lázně 3:
město a zpívající fontána

11. 6. 2012

Scházíme se před hotelem Krakonoš. Pomalu jdeme lesní cestičkou směrem do Mariánských Lázní. Cestou se zastavujeme u pískovcové sochy Krakonoše. Nejít s námi výborná průvodkyně, asi bychom ji nenašli. Cestičky nejsou nijak značené.Cestou se kocháme pohledem na podzimní krajinu, která hraje všemi barvami. Zastavujeme se u spodní stanice lanovky. Děláme pár fotek a pokračujeme dále. Průvodkyně nám vypráví, informuje o zajímavostech.

Mariánské Lázně s asi 16 000 obyvateli se rozkládají v širokém údolí u jižního okraje Slavkovského  lesa. Jsou to nejmladší západočeské lázně, druhé nejvýznamnější lázně po Karlových Varech. Nadmořská výška 630 m, čistý vzduch, lázeňské lesy, specifická architektura, pečlivě upravené parky, to vše náleží k Mariánským Lázním. Mimo jiné jsou známé plochou dráhou a golfovým hřištěm.

Společně s bohatým kulturním, sportovním a společenským životem tato kombinace vytváří charakter městečka. Vyznačuje se především krásou budov pocházejících většinou z 19.století. U katolického kostela se rozcházíme. Každý jde tam, kam ho srdce táhne. Naše parta se vydává na prohlídku kostela, potom do centra ochutnat minerální vodu,do cukrárny. Zkrátka, děláme si příjemný den.

V 11 hodin míříme na kolonádu. Proč? No přece poslechnout si zpívající fontánu. Ten, kdo to nezažil na vlastní uši, asi hůře pochopí. Kdo ji už zpívat slyšel, zajisté si na melodie vzpomene. Podařilo se mi během několika minut udělat pár fotek. Bohužel bez hudby, tu si musíte zazpívat sami.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%