Hostinec Depo: místo, 
které vám bude chutnat!

Hostinec Depo: místo,
které vám bude chutnat!

10. 12. 2014

Koncem měsíce dubna 2014 byl v Českém Krumlově otevřen nevšední hostinec Depo, který se nachází v městské části Latrán, v místech dřívějšího severního hradebního opevnění a původní Latránské brány. Letní terasa má společnou kamennou zeď s bývalou zámeckou sýpkou a nabízí malebný pohled do zrenovovaného parku podél říčky Polečnice se sadem a dětským hřištěm.

Jako největší lákadlo pro hosty a odlišnost od konkurence hostinec jako první v Českém Krumlově čepuje tankové pivo z Plzeňského Prazdroje, což je v současné době nejlepší technický systém čepování piva. Točené budou i místní ovocné limonády. Opomenuto nezůstalo ani víno, jelikož se podařilo ve spolupráci se skvělým vinařem Petrem Nejedlíkem z vinařství Dobrá vinice zajistit prvotřídní cuvée jen pro tuto provozovnu. Bonusem je degustační prostor pro široký výběr českých pálenek, především od jihočeských výrobců.

Kromě skvělého piva hostinec nabízí tradiční českou kuchyni a pivní dobroty pro 130 hostů uvnitř a dalších až 100 na letní terase. Nabídka jídelního lístku je založena čistě na tradičních oblíbených pokrmech české a jihočeské kuchyně. „Zvolili jsme cestu jednoduchosti, kvality surovin a české klasiky s použitím moderních technologií úpravy, k čemuž byla cíleně vybavena naše kuchyně“, říká

šéfkuchař Jakub Kulhavý, který spolupracuje s lokálními výrobci a farmáři. Zvolené pokrmy se samozřejmě především výborně hodí k pivu. Nechybí např. talián, huspenina, vepřový bůček z vlastní udírny, pečené vepřové koleno nebo žebra. Z dezertů stojí za zmínku tradiční trhanec či bramborové šišky s mákem. Především pro místní, je připraveno výhodné polední menu. Samozřejmostí jsou speciality dle kulinářské sezóny.

Velkou chloubou a přidanou hodnotou celého objektu je bezpochyby nevšední originální interiér dle návrhů krumlovského architekta Tomáše Nováka a designéra Jiřího Paclíka.

Architektura novostavby vychází z předešlé typologie hospodářsko-průmyslové stavby. Vnější i vnitřní industriální vzhled je založen na funkčnosti celku, techničnosti vybavení, pravdivosti materiálů a estetice v detailu. Prosklený halový prostor pivnice s ochozem umožňuje variabilní využití od posezení u piva přes sledování filmů na velkoplošném plátně až po pořádání koncertů, oslav, besed, školení či přehlídek. Dominantou tohoto sálu je netradiční vazníková konstrukce krovu. Surovost materiálů je vyvážena dřevěnými prvky, které změkčují charakter vnitřního prostředí.

Zázemí provozu včetně vystavených pivních tanků je umístěno v suterénu a podtrhuje autentičnost technického díla. Devizou hostince je výhled a bezprostřední kontakt se zahradou podzámčí. V tomto duchu bylo navrženo i jeho okolní prostředí, které podpoří společenský život v této opomíjené části Českého Krumlova. Parkové cesty vedou až k samotnému objektu, který je doplněn o zahradní terasy s možností posezení, občerstvení, kulturního a sportovního vyžití. Dobové vybavení objektu dokresluje atmosféru a autentičnost místa a unáší hosty z reality všedního života.

Snahou architektů bylo vytvořit prostředí, kde se skloubí zájmy s technickými požadavky, a také to, aby ve výsledku celé dílo dávalo smysl.

Hostinec DEPO každý měsíc, zpravidla ve víkendových termínech, pořádá akce různých žánrů, k čemuž je přizpůsobeno velmi výkonné a efektní ozvučení a osvětlení. Navíc na letní terase je vybudováno letní pódium pro další umělecké aktivity včetně dětského divadla či odpoledních hudebních seancí.

Hostinec Depo je pro hosty místem příjemně stráveného času s možností ochutnat kvalitní českou kuchyni v přijatelné cenové relaci a v originálním prostředí. Věříme, že se při vaší návštěvě Českého Krumlova hostinec Depo stane vaší pevnou součástí mapy oblíbených krumlovských gastronomických zařízení. 

restaurace
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.