Bob a Bobek baví
už několik generací

Bob a Bobek baví
už několik generací

10. 12. 2014

Večerníčkový kreslený seriál Bob a Bobek patří k nejoblíbenějším českým dětským televizním pořadům vůbec. Králíky z klobouku přivedl na svět výtvarník Vladimír Jiránek. K duchovním otcům seriálu, jehož první díl vysílala Československá televize poprvé před 35 lety, 11. prosince 1979, patří kromě Jiránka i scenáristé Jiří Šebánek a Jaroslav Pacovský, režisér Václav Bedřich, nedávno zesnulý hudebník Petr Skoumal a také herec Josef Dvořák, který je neopakovatelně namluvil.

Ospalec Bobek i jeho aktivnější starší bráška Bob prožili od 11. prosince 1979 více než 90 příběhů, které kromě Bedřicha režírovali i Miroslav Walter a Ivo Hejcman a mezi scenáristy se přiřadil i Pavel Šrut. Generace nejen českých dětí znají nazpaměť úvodní dialog, ve kterém Bob budí se slovy "vstávat a cvičit" mladšího sourozence "protože je ráno", na což se mu dostane strohé odpovědi, že spáč "má ještě noc". Pak si ale většinou Bobek po velkém přemlouvání dá říci a oba ušáci se vydávají za dobrodružstvími, která je zavedla snad do všech koutů světa.

pohádky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.